Vélemény

Tehet ilyet a sportág királya?

  • Cesc18

Phil Taylor olyan eszközhöz nyúlt Kim Huybrechts ellen, amit tőle nagyon ritkán láthatunk. Kis híján csúnya vége lett...

A történet ott kezdődik, hogy a 16-szoros világbajnok angol legendának nem tetszik, ahogyan Kim Huybrechts a színpadon viselkedik, a belga ugyanis nem arról híres, hogy egy-egy fontos leg, bravúros dobás után visszafogottan ünnepelne. Az elmúlt két világbajnokságon összefutottak, és bár mindkétszer Taylor nyert, azért Huybrechts kemény csatára kényszerítette, időnként pedig jött a tőle megszokott "őrjöngés", amit a stoke-i már akkor sem nézett jó szemmel, sőt ki is tért erre egy nyilatkozatában.

Ilyen háttérrel érkeztek Brightonba, ahol már a meccs előtt megkezdődött a szópárbaj: 

Kim egy harcias játékos, aki örömében ugrál, de azt figyeltem meg, hogy, amikor ugrálni szokott, mindig elverik.

Mondta a PDC-nek az 56 éves klasszis, amire természetesen a belga is reagált, aki elmondta, hogy pont nem érdekli, hogy Taylor vagy bárki más mit gondol, tavaly még felhúzta magát "The Power" beszólásán, most nem fogja és a saját játékára koncentrál. 

Ahogyan az várható volt, ez a kis adok-kapok kihatott a mérkőzésükre. Miután ez nem egy kontaktsport, így apró dolgokkal próbáltak egymás agyára menni.

Kezdésként Huybrechts kapásból egy 110-es kiszállóval brékelt, amit tőle szokatlanul visszafogottan ünnepelt meg, ami nem éppen annak volt a jele, hogy elengedte Taylor szavait a füle mellett. 

Az "öreg" azonban csak nem nyugodott, a negyedik legben 1-3-as hátrányban 121-re nem vállalta be a bullos kiszállót, pedig a belga 134 ponton állt. Ilyet ezen a szinten soha nem szoktak csinálni, ez gyakorlatilag felkérés volt a keringőre Taylor részéről. 

Innentől már Huybrechts sem nagyon fogta vissza magát. A nyolcadik legben Taylor hátsó pályán bravúrosan rakta le magát 32 pontra, a belga azonban megcsinálta a kiszállót 140-ről, ami után jött is tőle az érzelem dús ünneplés.

Ugyanezt megcsinálta a "Hurrikán" két partival később is, nyomás alatt oldotta meg a kiszállót és őrizte a meccs elején megszerzett brékelőnyét. 

Taylor arcára volt írva, hogy szétrobban a dühtől, de miután játékban már biztosan nem tudta legyőzni riválisát (4-6-ra állt), így egyéb módon próbált bosszút állni. 121-ről ismét inkább a kerekítést választotta, miközben Huybrechts 136 ponton állt. Kis híján nagyon csúnyán visszanyalt a fagyi, ugyanis a belga csak a duplát rontotta el...

Ekkor egy kérdés fogalmazódott meg bennem. Mi a francot csinálsz, Phil? Nem emlékszem olyan esetre, amikor Taylor ilyen eszközökhöz nyúlt volna...Olyanra volt példa, amikor nem ő kezdte, a legemlékezetesebb a 2005-ös Kevin Painter elleni világbajnoki negyeddöntője. Az angol riválisa folyamatosan a bullal operált, megpróbálva ezzel kizökkenteni Taylort, de a végére csak azt érte el, hogy "The Power" 50 pontra a győzelemért nem is kerekített, hanem azonnal bevágta a bullba.

Visszatérve a Huybrechts elleni meccsére, úgy vélem nagyon megérdemelte volna Taylor a vereséget, a vége ugye döntetlen lett, miután a belga több meccsnyilat is elpuskázott. Egyszer még azt mondom oké, hogy nem dobott rá, de kétszer megcsinálni már nem volt túl korrekt...Pláne nem a darts legnagyobb alakjától, aki nincs rászorulva ilyen piti húzásokra...

A mérkőzés végén a kézfogásnál kerülte a szemkontaktust, nyilatkozni pedig nem állt oda a belgával, pedig ilyenkor párban szoktak néhány mondatot mondani. 

Nagyon nem volt ez jellemző Taylorra, hogy ő indítson egy szópárbajt, beszólogasson, majd így viselkedjen a színpadon. Szerintem ez kifejezetten rossz út, így az utolsó szezonjában, sokkal jobban tenné, ha a saját játékára koncentrálna, és nem a másikkal foglalkozna.  

Biztos vagyok benne, hogy sokan nem értetek velem egyet, de nekem személy szerint ez nem tetszett Taylortól, kíváncsi vagyok a ti véleményetekre, szerintetek tehet ilyet a sportág királya?


Exeter, 5. forduló programja:
 
Kezdés Mérkőzés 1 X 2
20:15 Dave Chisnall-Raymond van Barneveld 2.65 4.25 1.90
20:45 Jelle Klaasen-Kim Huybrechts 2.10 4.20 2.40
21:15 Gary Anderson-Phil Taylor 1.70 4.25 3.30
21:45 Michael van Gerwen-James Wade 1.22 6.25 6.75
22:15 Adrian Lewis-Peter Wright 2.50 4.25 2.05