Premier League

Olasz válthat olaszt a Leicester City padján

Nigel Pearson és Alan Pardew neve is felmerült, mint Ranieri-utód, ám úgy tűnik, a Rókáknál folytatódhat az olasz vonal.

Nincs egy éve, hogy Claudio Ranieri a 21. század legnagyobb futballcsodáját végrehajtva bajnoki címet nyert a Leicester Cityvel, amely után az év edzője is lett a FIFA-nál. Ám a Rókák mélyrepülésbe kezdtek a 16/17-es szezonban és szinte biztosan a kiesés ellen kell majd küzdeniük az idény hátralévő felében. Hiába Ranieri sikerei, a vezetőség megelégelte az idei pocsék játékot és csütörtökön este felállították a sikeredzőt a padról. A fogadóirodák szerint azonban az utód kiléte szinte biztos.

Merthogy magasan a legalacsonyabb oddson Roberto Mancinire fogadhatunk, akinek Anglia amúgy sem lenne ismeretlen terep, hiszen korábban öt évig vezette a Manchester City gárdáját, legutóbb pedig Milánó kék-fekete részében dolgozott.

Leicester#eng-leicester#5

Az 52 éves olasz után mindenki más csupán a "futottak még" kategória, de illik megemlíteni, hogy Nigel Pearson, Frank de Boer és Alan Pardew azok a mesterek, akikre még 12-szeres szorzó alatt fogadhatunk.

Ranieri kirúgása egyébként alaposan meglepte a futballtársadalmat, Luciano Spalletti és José Mourinho is rögtön támogatásáról biztosította Ranierit, kiemelve, hogy a csoda, ami elért, az már örökre kitörölhetetlen marad a históriás könyvekből.

Ki váltja Ranierit a padon?
Roberto Mancini 2.50
Nigel Pearson 8.00
Frank de Boer 11.00
Alan Pardew 11.00
Gary Rowett 13.00
Guus Hiddink 15.00

25 fordulót követően a Leicester City a 17. helyen áll, csupán egy ponttal előzik meg a már kiesőhelyen tanyázó Hull Cityt. Vardyéknak hétfőig van idejük rendezni a sorokat, ekkor a King Power Stadionban fogadják majd azt a Liverpoolt, amelyet tavaly 2-0-ra legyőztek. Mondani sem kell, hogy a Citynek milyen elképesztő módon szüksége van a pontokra, hiszen már a kiesésük is csak 2.75-szörös szorzóval fogadható a nemzetközi bukiknál.

[2252436] 2017-02-27 21:00:00 Leicester - Liverpoolx;
209498