Nemzetközi foci

Máris megvan a nyár csúcsmeccse

  • MVB80

A Barcelona a Juventus és a Manchester United mellett a Real Madriddal is megmérkőzik a Champions Cup keretében.

Nem tudjuk, ki volt az ötletgazda, mindenesetre részünkről jár a pacsi, hogy jópár éve minden nyáron megrendezik a Champions Cup nevű sorozatot, amely arról szól, hogy a legizmosabb európai klubok elmennek Amerikába pénzt keresni, és közben bemutatót tartanak a helyieknek a soccer nevű sportágból.

Sergio Ramos és Lionel Messi találkozása komoly izgalmakat rejt magában

Szó sincs arról, hogy lenéznénk az amerikai focit, hiszen az MLS-ben olyan pengék játszanak, mint Andrea Pirlo, David Villa, Sebastian Giovinco, vagy éppen a magyar válogatott Nikolics Nemanja, de azért a Real Madrid, a Juventus, a Manchester United vagy a Barcelona más színvonalat képvisel.

A Real Madrid ügyeiben jól értesültnek számító As azt írja, hogy a Real és a Barca lezavar egy Clásicót a tengerentúlon, és már az időpont is megvan: július 29-én Miamiban csap össze a Primera División két nagyágyúja.

Hogy aztán a csapatok milyen összeállításban lépnek pályára, az persze kérdéses, hiszen Cristiano Ronaldo például minden bizonnyal ott lesz a portugál válogatottal a Konföderációs Kupán, és nem biztos, hogy a teste annyira kívánja majd ezt a júliusi amerikai túrát. De egy Real-Barca az akkor is különleges, ha az U12-es csapatok meccselnek egymással, úgyhogy nincs miért fanyalogni.

A Barcára a Real elleni rangadón kívül még július 22-én New Yorkban egy Juventus nevű társulat, három nappal később Washingtonban egy bizonyos Manchester United vár, úgyhogy finom kis meccsekkel hangolnak a katalánok a következő idényre.

Azért jegyezzük meg április 23-át is, akkor találkozik a Bernabéuban a Real és a Barcelona, és könnyen lehet, hogy az a meccs dönti majd el, hogy ki örülhet a bajnokság végén.

Jelen állás szerint egy pont az egy meccsel kevesebbet játszó Real előnye, és a madridiak nagyon szeretnének végre zsebre tenni egy aranyat, mert az elmúlt nyolc kiírásban ez csak egyszer sikerült nekik, míg a Barcának hatszor is.

Ki nyeri a spanyol bajnokságot?
   
Real Madrid 1.50
Barcelona 2.65
Sevilla 30.00
Atlético Madrid 46.00