Tenisz

Lesz magyar egyéniben is a négy között?

  • Cesc18

Babos Timi pénteken a francia Oceane Dodinnal néz farkasszemet a budapesti tenisztorna negyeddöntőjében.

Soproni kiválóságunknak nem okozott problémát a második forduló sem, Babos 79 perc alatt 6:3, 6:2 arányban búcsúztatta az orosz Anna Blinkovát.

"Nagyon örülök az újabb győzelemnek! Nem indult egyszerűen a mérkőzés, hiszen nem ismertem az ellenfelemet, bár megnéztük az itteni első főtáblás meccsét. Az elején gondjaim voltak fogadóként, szerencsére a játszma közepén taktikát változtattam, ez pedig meghozta az eredményt. A második szett elején többször nehéz helyzetekbe kerültem, de a jó adogatások segítettek, sok bréklabdát hárítottam, fontos pontokat nyertem. Köszönöm Mindenkinek a szurkolást!" - mondta Timi a babostimea.hu-nak. 

Babos a Hungarian Tennis-nek is nyilatkozott, ott pedig arra is kitért, hogy nagyon érzi a borítást, fekszik neki ez a pálya. Két kellemetlen ellenfelet győzött le eddig, akik ugyan nem tartoznak még a mezőny krémjéhez, de nem ügyetlen játékosok. Ezek tökéletes bemelegítő meccsek voltak Timinek, illetve most már fejben is túlléphetett azon, hogy nem a legjobb előjelekkel érkezett a tornára (a FED-kupa győzelmek mellett előtte ötből öt mérkőzést veszített el egyéniben a WTA Touron).

A folytatásban azaz Oceane Dodin lesz az ellenfele, aki az első körben Gálfi Dalmát búcsúztatta. Agresszív teniszező, aki igencsak elemében van, az önbizalma pedig hatalmas, hiszen legjobb világranglistás helyén áll (63.). Nem egy veszélytelen játékos, ráadásul az egyetlen korábbi meccsük is nagyon szorosan alakult. 

Jól játszik Timi, fizikálisan topformában van, ám Dodin képes lehet vele felvenni a harcot. A Blinkova elleni meccséhez hasonlóan, ebbe sem nagyon merünk belenyúlni, bár kicsit azért szemezünk a 21.5 játék felett tippel, alacsonyabb téttel bevállalható.

Timi egyébként már Lucie Safarovával az oldalán bejutott a legjobb négy közé, reméljük egyéniben is elődöntőt játszhat.

Fogadás a győztesre    
Babos Tímea Oceane Dodin
1.45 2.40