Tipp

Ideje csomagolni, Alekszandr!

A Buenos Airesben tornát nyerő ukrán játékosnak a negyeddöntő jelentheti a végállomást Rióban.

Alekszandr Dolgopolov remek formába lendült a múlt héten, szettveszteség nélkül hódította el Argentínában a trófeát, a döntőben Kei Nisikorit ütötte ki. Rióban tehát kicsit hendikeppel indul a riválisaihoz képest, hiszen valamivel fáradtabb. Az első körben David Ferrert még magabiztosan verte - szép kis summát szállítva ezzel nekünk -, a legjobb 16 között viszont Horacio Zeballos ellen borzasztóan megszenvedett. Kicsit látszódtak rajta a fáradtság jelei és, hogy a combjával, lágyékával vannak problémák.

"Magabiztos vagyok, de azt nem tudom megígérni, hogy a döntőkig el tudok jutni, mert fitt kell még legyek hozzá. Jól kell éreznem magam fizikálisan és nyernem kell több meccset is. Meglátjuk, hogyan viselkedik majd a lábam." - mondta az ukrán a győzelmét követően.

Dolgopolov egyébként is elég sérülékeny játékos, nagy kérdés, hogy mennyire fogja erőltetni. Mindenesetre bármilyen is legyen a hozzáállása, Pablo Carreno-Busta ellen se így, se úgy nem számít komoly esélyesnek. Annak ellenére, hogy múlt héten 7:5, 6:2 arányban legyőzte. De az egy érdekes meccs volt, nem biztos, hogy ez lett volna a kimenetel, ha a spanyol nyeri a szoros első játszmát.

PCB fizikálisan nagyon egyben van, és most már azt is tudja, hogy mit kell játszani az igen egyedi játékstílust képviselő ukrán ellen. Úgy véljük, hogy itt Dolgopolovnak egy rövidebb meccsen lenne igazán jó sansza a győzelemre, ám ez nincs benne a meccsben. Valószínűleg egy újabb döntő szettes derbi már sok lenne számára, így az ibériaival tartunk. 

hatharom.com
Pablo Carreno-Busta nyer
@ 1.70