Tenisz

Újabb kötelező győzelem előtt Babos

  • Cesc18

A soproni kiválóságunk csütörtökön az orosz Anna Blinkova ellen lép pályára a budapesti torna nyolcaddöntőjében.

Babos Tímea első kiemelthez méltóan hozta a papírformát a nyitófordulóban Ipek Soylu ellen. A magyar játékos 78 perc alatt 6:3, 6:2 arányban múlta felül a török ellenfelét és ezzel megszerezte idei első egyéni győzelmét a WTA Touron.

"Végre ismét hazai pályán játszhattam egyest és a győzelem is örömmel tölt el! Úgy érzem, pozitív mérkőzést játszottam. A fontos helyzetekben jó százalékkal hoztam helyes döntéseket, én nyertem ezeket a pontokat. Az adogatásommal is elégedett lehetek, sokszor sikerült fordítanom. Azt is pozitív dolognak érzem, hogy éppen hazai pályán sikerült nyernem először idén egyesben a WTA Touron. Köszönöm a szurkolást, hogy ennyien kint voltak a versenyen. Remélem, a következő napokban még többen leszünk!” - nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

Nagy megkönnyebbülés lehetett ez Timinek, eltelt majdnem két hónap úgy, hogy nem tudott meccset nyerni. Most már felszabadultabban teniszezhet, ugyan a tornagyőzelmet nem lesz egyszerű megszereznie, mert jó játékosok vannak még versenyben, de a következő körbe jutás elvileg nem kellene, hogy gondot okozzon számára, hiszen Anna Blinkova személyében újfent egy top 100-on kívüli teniszező lesz az ellenfele. 

Nem ügyetlen mondjuk az orosz tini, valószínűleg nagyobb ellenállást fog tanúsítani, mint Soylu, de nem kérdés, hogy Timi a meccs favoritja. Képzettebb, erősebb, jobb játékos, mint Blinkova, és ne felejtsük a hazai pályát sem.

Igazán jó tippet viszont nem találtunk erre a meccsre, a Babos 2-0 túl rizikós, a sima sikerére keveset fizetnek, a játékok számát illetően pedig a 21.5 jól van belőve.

Fogadás a győztesre    
Babos Tímea Anna Blinkova
1.40 2.55