Darts

Kell két "tuti"? Anderson és Taylor! - tippek, podcast

Csütörtök este Brightonban folytatódik a Premier League, a PDC Hungarian Fan Club csapatával pedig ismét górcső alá vettük az aktuális meccseket.

A szakértői csapatot a PDC Hungarian Fan Club adminjai alkotják, vagyis a Sport TV két szakkommentátora, Ziegenhám Medárd és Vereczkey Lajos, a statisztikai guru Bata József és az egyik legtehetségesebb honi dartsosunk, Kovács Patrik. Illetve a podcasthez csatlakozott oldalunk darts-szakértője, Cesc18 is. 

Egy igazi ki-ki meccsel indul a negyedik forduló, ennek megfelelően szakértőink között rendesen megoszlottak a vélemények. Az előző fordulóban legjobban tippelő Medárd Dave Chisnallnak, Lajos Jelle Klaasennek szavazott bizalmat, míg Józsi az arany középutat választva ikszre húzta be. Amiben azért egyetértés volt, hogy mindkét játékosnak nagyon fontos ez a meccs és egyoldalú találkozót senki sem vár.

A nap slágermeccsét illetően egyedül Medárd ment szembe a többiekkel. Bár az indoklása alapján azt gondolhattuk volna, hogy ő is Michael van Gerwenre teszi a voksát, végül meglepve mindenkit, inkább a megérzésére hagyatkozva megszavazott egy pontot Adrian Lewisnak. Pedig ezt inkább talán Józsitól várhattuk, aki ritkán tesz a kedvence ellen.

Az est harmadik összecsapását tekintve nagyon egy húron pendült a PDC Hungarian Fan Club csapata. Mindenki ugyanis Gary Andersonra tette a voksát, úgy vélik, hogy az első pálya és a várhatóan magasabb körátlag meghozza a két pontot a skótnak a James Wade elleni ütközeten.

Hasonlóan nagy volt az egyetértés Phil Taylor győzelmét illetően is, aki Kim Huybrechts ellen lép színpadra. Bár a belga a világbajnokságokon többször is megráncigálta már az "öreg" bajszát, ellek ellenére mindenki úgy gondolja, hogy Taylor sikerrel vívja meg ezt a meccset, ugyanis javuló formát mutatott az előző fordulóban. Ahogyan Lajos mondta, az angol most már megtalálta a magasságot, jól építkezik. 

Ahogyan az várható volt a forduló utolsó meccse, Raymond van Barneveld és Peter Wright összecsapása szintén megosztotta a véleményeket. Medárd és Patrik a skótnak, Józsi a hollandnak szavazott bizalmat, míg az arany középutat ezúttal Lajos választotta. 

 

Szakértőink véleményei a meccsekről a podcastben hallgatható meg:

 

Brighton, 4. forduló programja:
 
Kezdés Mérkőzés 1 X 2
20:15 Dave Chisnall-Jelle Klaasen 1.90 4.10 2.75
20:45 Michael van Gerwen-Adrian Lewis 1.22 6.25 6.75
21:15 Gary Anderson-James Wade 1.50 4.55 4.00
21:45 Phil Taylor-Kim Huybrechts 1.40 4.90 4.45
22:15 Raymond van Barneveld-Peter Wright 2.70 4.10 1.95

Kattints a képre a játékért!