NB I

A Fradi még az UEFA előírásait is megreformálná

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója elküldte a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) számára a klub javaslatait a játékvezetői rendszer megreformálására.

A Vági Mártonhoz, az MLSZ főtitkárához és Berzi Sándorhoz, az MLSZ játékvezetői bizottságának elnökéhez eljuttatott levélben az FTC azt javasolja, hogy "legyen nyilvános és transzparens a játékvezetői értékelés", továbbá "az MLSZ hozzon nyilvánosságra minden játékvezetői, ellenőri jelentést, beszámolót".

m4psport.hu

"Ha ehhez szervezetek, legyen az UEFA, előírásait szükséges módosítani, akkor tegyen arra javaslatot a szövetség akár elsőként. Az FTC azt is kéri, az MLSZ tegye lehetővé, hogy a játékvezetők a döntéseikről magyarázattal szolgáljanak a közvélemény számára" - olvasható a levélben. A klub jelezte, 18 órakor a fradi.hu oldalon nyilvánosságra hozza a teljes levelet.

Orosz Pál novemberben "elfogadhatatlannak" értékelte Kassai Viktor tevékenységét a Vasas-Ferencváros (2-2) mérkőzésen, és közölte, írásban jelzik az MLSZ-nek, hogy szeretnének "leiratkozni" a játékvezetőről. Az MLSZ válaszul közölte, a kluboknak nem lehet szerepük a játékvezetők kiválasztásában.

KI NYERI AZ NB I-ET?

Videoton 1.90
Ferencváros 3.50
Vasas 5.00
Honvéd 5.00

A Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll az őszi idény folyamán többször élesen kritizálta a játékvezetőket, emiatt januárban kétmillió forintra megbüntette a fegyelmi testület, de a fellebbviteli bizottság kedden eljárási hibára hivatkozva új eljárást rendelt el.

A Fradinál tehát zajlanak az események, ám lehet, hogy a sok pályán kívüli történés elvonja a figyelmet a játékról, a csapat szekere ugyanis továbbra is döcög a bajnokságban, a zöld-fehérek a hétvégi döntetlen után már hatpontos hátrányban vannak a Videotonnal szemben. A hétvégén viszont lehet faragni a különbségből, hiszen szombaton Ferencváros - Videoton csúcsrangadót rendeznek az OTP Bank Ligában.

209575