Európa Liga

Jöhet az újabb manchesteri győzelem?

A Manchester United 3-0-s előnyből várhatja a St. Étienne elleni visszavágót az Európa Ligában.

manutd.com

Az elnyűhetetlen Zlatan Ibrahimovic mesterhármasával a Manchester United múlt hét csütörtökön háromgólos előnyre tett szert francia ellenfelével szemben az Old Traffordon, így a szerdai visszavágó tulajdonképpen formalitásnak is nevezhető, hiszen nehéz elképzelni, hogy a St. Étienne innen megfordítsa ezt a párharcot.

"Mindenki tisztában van vele, hogy ez egy hosszú sorozat és azok a csapatok, akik bejutnak a legjobb 16 közé, nagyon jó együttesek.

Néhány csapat tökéletesen megfelelne a Bajnokok Ligájában is, sőt, talán akadnak olyanok is, amelyek jobbak néhány BL-résztvevőnél.

Szóval ez egy nagyon erős kupasorozat, nem szabad megállnunk, meg kell próbálnunk megnyerni a meccset és a következő körbe jutni. Az első találkozón jó eredményt sikerült elérnünk, de még nincs vége a párharcnak. Ellenfelünk nagyon erős hazai pályán és nagyszerű támogatást kap a szurkolóitól. A nem túl jó minőségű pálya sem lesz a segítségünkre, szóval nem lesz könnyű. El kell végeznünk a feladatunkat, ezért erős csapattal érkeztünk" - fogalmazott José Mourinho. A portugál menedzser valóban erős keretet nevezett be a mérkőzésre, ugyanakkor Luke Shaw, Ander Herrera és Wayne Rooney nem utazott el Franciaországba.

José Mourinho 20 fős kerete
Manchester United: De Gea, O'Hara, Romero; Bailly, Blind, Fosu-Mensah, Rojo, Smalling, Valencia, Young; Carrick, Fellaini, Mata, Mkhitaryan, Pogba, Lingard, Schweinsteiger; Ibrahimovic, Martial, Rashford.

Bár az első mérkőzés a Manchester 3-0-s győzelmével ért véget, fél vállról valóban nem veheti a visszavágót. Ugyanakkor fél szemmel már a vasárnapi Ligakupa-döntőre is figyelniük kell az angoloknak, különösen Mourinhónak, aki első manchesteri idényének közepén már trófeát nyerhet a klubnak.

1x2    
St. Etienne Döntetlen Manchester United
3.30 3.20 2.15

Ahogy a portugál tréner is felhívta rá a figyelmet, a St. Étienne pályája nem egy biliárdasztal, így inkább kemény fizikai csatára, mintsem látványos örömfocira lehet számítani. Véleményünk szerint a számos rutinos játékossal és dörzsölt edzővel rendelkező Vörös Ördögök takaréklángon égve is elérik a nekik megfelelő eredményt, egy döntetlen-közeli, 2-3 gólt hozó mérkőzésre van talán a legnagyobb esély.

2017-02-22;73
[2422931] 2017-02-22 18:00:00 Saint Etienne - Manchester Unitedx;