Spanyol foci

Bánhatja a Real, hogy nem decemberben játszott a Valenciával

Nem csak a két BL-nyolcaddöntőre érdemes figyelni szerda este, mivel a Real Madrid is bepótolja egyik elmaradt mérkőzését.

Cristiano Ronaldóék ellenfele a Valencia lesz, amelyre ráfért, hogy lehozzon két meccset veretlenül, mert nagyon gyászosan mutatott a tabellán.

A 15. hely még mindig nem okozhat megnyugvást a csapat szurkolóinak, de legalább hét pontra nőtt a különbség a kiesőhelyen álló Gijónnal szemben. A meccset eredetileg decemberben rendezték volna, de a Real elutazott a klub világbajnokságra, ezért került át új időpontra. 

1x2    
Valencia Döntetlen Real Madrid
5.00 4.20 1.55

A meccs előtti felvezetésekben sok helyen lehetett olvasni, hogy a Real jobban járt volna, ha decemberben találkozik a Valenciával, amelynél tavaly év végén totális volt a káosz.

Akkor még Cesare Prandelli volt az edző, aki december 30-án lemondott, a helyére pedig a csapat korábbi védője, Voro érkezett, aki rendezte a sorokat, a vezetésével a csapat három győzelmet, két döntetlent és két vereséget ért el.

A Valencia a hétvégi fordulóban Nani és Zaza góljaival győzött a Bilbao ellen, és Voro szerint ez a siker kellő munícióval látta el a játékosokat ahhoz, hogy a Real ellen is felvegyék a kesztyűt.

Az edző azt nyilatkozta, nem tehetik meg, hogy csak a bekkelésre koncentrálnak, mert akkor előbb-utóbb bedarálja őket a Real, úgyhogy az lesz a cél, hogy megpróbálják tartani a labdát, és felvállalni bátran a támadásokat.

Amikor arról kérdezték, tud-e valamit arról, mik a tervei vele a vezetőségnek, azt felelte, őt most az érdekli a legkevésbé, hogy maradhat-e hosszabb távon, a legfontosabb jelenleg az, hogy a csapat fejlődjön.

A Realnál nincsenek ilyen problémák, a csapat kétgólos előny szerzett a Napoli ellen a BL-ben, és magabiztosan közelít a bajnoki cím felé. A madridiaknál most az a legizgalmasabb téma, hogy mi lesz Iscóval, aki a hétvégén két gólpasszt adott az Espanyol ellen, de kevesli a neki jutó lehetőséget, és erősen gondolkozik a távozáson.

Májusban hazai pályán 3-2-re nyert a Real, Cé akkor duplázni tudott

Korábban szenzációként hozta le a sajtó, hogy Isco a Barcelonába igazolhat, de erre nincs sok esély, sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy ha tényleg elmegy, akkor Angliát és a Manchester Cityt választja.

A tavalyi valenciai 2-2 Rafa Benítez állásába került, de alighanem ezt már senki nem bánja a klubnál, hiszen érkezett Zinedine Zidane, akivel BL-győztes lett a csapat, amely ebben az idényben is hasít.

A Valencia-Real meccsek az utóbbi években rendre sokgólos csatát hoztak, az utolsó nyolc találkozóból hatszor legalább négy gól született.

Gareth Bale visszatérése nagyon kellett a Realnak, amellett, hogy mindig képes fontos gólokat szerezni, rengeteget gürizik, úgyhogy igazi hasznos csapatemberről van szó, akinek a jelenlétéből Roanldo is profitálhat, mert így jobban megoszlik a védők figyelme.

A megérzésünk az, hogy a Valencia rendesen megizzasztja majd a Realt, de a vendégek végül besöprik a három pontot, és ezzel újabb fontos lépést tesznek a végső céljuk felé. 

[2300665] 2017-02-22 18:45:00 Valencia - Real Madridx;