Tenisz

A San Marino-Andorra mellett itt egy másik izgi derbi

  • Cesc18

Nicolas Kicker és Arthur De Greef sem játszott még ATP-tornán negyeddöntőt, Rióban azonban egyikük élete megváltozik.

Korábban kiveséztük a San Marino-Andorra barátságos futballmérkőzést, ami a Bajnokok Ligája árnyékában eltörpül, ám mégis csemege a sportág szerelmesei számára. A teniszezőknél az argentin Nicolas Kicker és a belga Arthur De Greef meccse sem tatozik a legrangosabbak közé, ugyanakkor számukra ez egy borzasztó fontos mérkőzés, ami nagyot lendíthet a karrierjükön. 

Mindketten a húszas éveik közepén járnak már, de ATP-versenyen még soha nem élték túl a legjobb 16 küzdelmeit.

Miután jelenleg mindketten a top 100 kapuján kopogtatnak, így a győztes elég nagy lépést tehet afelé, hogy hamarosan be is kerüljön a legjobb 100 közé, ami mindig egy mérföldkő a teniszezők számára, hiszen onnantól már például egy Grand Slam-tornán nem kell selejtezőt játszania. Ráadásul ez egy ATP 500-as viadal, tehát egy negyeddöntő igen szép eredmény lenne, hiszen mindketten a selejtezőből kezdték meg a riói küzdelmeket. 

De Greef aratta a nagyobb bravúrt, hiszen a főtáblán a címvédő Pablo Cuevast búcsúztatta, méghozzá egy kiélezett döntő szettes meccsen. Tény, hogy az uruguayi nem játszott csúcsformában, de ez semmit nem von le a belga érdemeiből, hiszen neki meg borzasztóan ment a játék, amiről az alább látható labdamenet is bizonyíték.

Cuevas mellett a selejtezőben kiütötte Victor Estrellát is, ami szintén szép skalpnak számít. Két ilyen kiváló győzelem után kissé meglepő, hogy ő az underdog, véleményünk szerint minimum 50-50-re kellett volna az oddsmestereknek kihozniuk az esélyeket. 

Kicker ugyanis eddig semmivel nem nyújtott meggyőzőbb teljesítményt, sőt. Sokat abból sem profitálhat, hogy ő argentinként rengeteg dél-amerikai tornán játszik, hiszen De Greef is sűrűn látogat a tengerentúlra. 

Az egymás elleni mérlegük 1-1, mindkét meccsük tavalyra datálódik. Buenos Airesben a belga, Guayaquilban az argentin nyert, természetesen ezek Challenger-tornán vívott mérkőzések voltak. Egyedül talán az szól De Greef ellen, hogy egy nagy skalp után nehezebb felpörögni a következő meccsre, de mi bízunk benne, hogy sikerrel vívja meg ezt a feladatot. Jó tipp még az over is, hiszen hatalmas a tét, így várhatóan hullámzó játékot láthatunk mindkét féltől. 

hatharom.com
22.5 játék felett
@ 1.85