FA Kupa

Véres londoni derbi és elsőosztályú csúcsrangadó

Az Arsenal a favoritja az FA Kupának, ám ez kizárólag a sorsolás miatt lehetséges.

Következő állomás: Emirates - Fotó: Hindustan Times

Hétfő este ha nem is könnyen, de kiharcolta a továbbjutást az Arsenal az amatőr ligás Sutton United ellen és a sorsolásnak köszönhetően a következő körben is favorit a londoni klub, hiszen a szintén ötödosztályú Lincoln Cityvel találkoznak. Wenger fiai tehát megoldható próbatétel előtt állnak, ám a másik három párosításban tényleg bármi megtörténhet.

Nehezebb meccs vár a Cityre, mint gondoljuk - Fotó: goal.com

Ráadásul egyelőre az sem biztos, hogy a Manchester City jut majd a legjobb nyolc közé, hiszen Guardioláék újrajátszásra kényszerülnek a Championship egyik éllovasa, a Huddersfield Town ellen. A kiscsapat kitűnő formának örvend, zsinórban hat mérkőzést nyertek meg, ezeken pedig 16 gólt szereztek - köztük legyőzték a szinte biztos feljutó Brightont is hazai pályán. A Citynek tehát még hazai pályán sem lesz könnyű dolga a Huddersfield ellen. Ám, ha esetleg mégis megoldják a feladatot Agüeróék, következik az a Middlesbrough, amely nem csak kiverte őket két éve a kupasorozatból, de idén is csent már egy pontot az Etihad Stadionból. Bármennyire is úgy tűnik, két verhető ellenfél következik a Citynek, a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntők közepette biztosak vagyunk benne, hogy mind a Huddersfield, mind pedig a Boro igen komoly próbatétel elé állítja majd Guardiola csapatát.

Talán a Chelsea-Manchester United párharcot nem kell különösebben méltatni, a szereposztás magáért beszél. A párharc esélyese a londoni gárda és nem csak a jobb bajnoki szereplés miatt, de az elmúlt évek is egyértelmű Chelsea-fölényt mutatnak: a United 2012 októbere óta nem tudta legyőzni a Kékeket, és ehhez még ugye hozzájön a hazai pálya is.

Fotó: Telegraph

A Tottenhem Hotspur hazai pályája azonban könnyedén változhat csatatérré, hiszen a Millwall-fanatikusok nem éppen szelíd stílusukról ismertek. Habár a harmadosztályban sínylődő gárda huligánjai tradicionálisan a Chelsea fanatikusaival szoktak összecsapni, a Tottenhammel való legutóbbi, 2001-es randevújuk is tömegverekedésbe torkollott.

A 16 évvel ezelőtti barátkozás képei

A találkozóval kapcsolatban az egyeztetések már meg is kezdődtek és bizony a londoni rendőrség nem számíthat sok jóra, a Millwall-fanok ugyanis már a Leicester ellen is a pályára szaladva ünnepelték a Premier League bajnokának kiütését.

Idén először az FA Kupa negyeddöntőiben nem megismételt találkozó következik döntetlen esetén, hanem hosszabbítás.

A szinte biztos elődöntős tagság miatt nem csoda, hogy a sorozat favoritja jelenleg az Arsenal, míg a City-Spurs-Chelsea tengelyre ugyanolyan szorzóért fogadhatunk. Az FA Kupa-történelmet író Lincoln (soha nem volt még amatőr ligás csapat a legjobb nyolc között) végső sikerére is "csupán" 251-szeres pénzt nyerhetnénk.

Ki nyeri az FA Kupát?
Arsenal 3.75
Manchester City 4.50
Tottenham 4.50
Chelsea 4.50
Manchester United 8.00
Middlesbrough 34.00
Millwall 126.00
Huddersfield 151.00
Lincoln City 251.00
2017-03-11;132