Olasz foci

Végre gólt lőtt, mégis lealázta az edzője

  • MVB80

Szinisa Mihajlovics úgy dicsérte gólszerző játékosát, Maxi Lópezt, hogy közben meg is szidta a túlsúlya miatt.

Szinisa Mihajlovics már játékosként sem volt az a csendes, visszahúzódó típus, számos balhéjára emlékezhetünk, az 1998-as vébén a németek elleni meccsen például leköpte Jens Jeremiest, de arra sem lehet büszke, amikor a Lazio játékosaként fekete szarnak nevezte az Arsenal középpályását, Patrick Vieirát, vagy amikor egy Chelsea elleni BL-meccsen leköpte és megrúgta Adrian Mutut.

Mihajlovics edzőként is megmaradt temperamentumos figurának, úgyhogy nem irigyeljük a Torino játékosait, akik naponta szembesülhetnek edzőjük keménységével. Legutóbb az argentin csatár, Maxi López kapott ízelítőt Mihajlovics stílusából. López csereként beállva gólt szerzett a Roma elleni, 4-1-re elbukott bajnokin, edzője pedig úgy dicsérte őt, hogy közben azért alaposan lehordta.

A védők helyett egyelőre a kilókkal harcol

López ugyanis régóta túlsúllyal küzd, Mihajlovics a saját szavaival ezt úgy mondta el, hogy olyan, mintha játékosa hátára egy mosógép lenne rákötve, és úgy próbálna mozogni.

Mihajlovics már szeptemberben figyelmeztette a játékosát, hogy ideje elkezdenie a diétát, és megszabadulni a kilóktól, ellenkező esetben nem fogja őt játszatni.

Maxi López 99 kilóról 94,5-re küzdötte le a súlyát, Mihajlovics pedig ezt azzal honorálta, hogy a 79. percben beküldte őt a Roma ellen. Bár nem túl hálás szerep egy már lefutott meccsen beállni, López csipkedte magát, és öt perc alatt betalált, megszerezve szezonbeli első gólját.

„Maxi López képességeit senki nem kérdőjelezte meg. Örülök a góljának, de közben dühös is vagyok, mert ha hetekkel ezelőtt hozta volna magát a megfelelő formába, akkor igazán hasznos lehetett volna a csapat számára. Persze leginkább magára kell haragudnia, mivel lusta dög volt, aki elvesztegetett egy évet”.

A Torino a hétvégén Firenzébe látogat, az sem lesz könnyű meccs, meglátjuk, Mihajlovics szán-e bármilyen szerepet Maxi Lópeznek, akinek az első olaszországi idénye, a 2009-2010-es volt a legjobb, amikor a Cataniában 17 meccsen 11 gólt szerzett.

[2319829] 2017-02-27 20:45:00 Fiorentina - Torinox;
2017-02-25;55
2017-02-26;55
2017-02-27;55
211987