NB I

Háromszoros pénzt ér a meglepetés a Fradi-Vidi szuperderbin

  • varin

Izgalmasabbnál izgalmasabb rangadók jönnek hétvégén, de a sorból kimagaslik az elmúlt két év bajnokainak összecsapása.

Kulcsfontosságú forduló elé érkeztünk az NB I-ben, hétvégén a bajnoki cím és a bennmaradás szempontjából is óriási mérkőzést rendeznek. Mint azt korábbi cikkünkben jeleztük, a szombat esti Fradi-Vidi meccsen akár a zöld-fehérek bajnoki álmai is tovaszállhatnak, ám a Diósgyőr-MTK mérkőzés legalább annyi izgalmat tartogat, mint Lazovicsék fővárosi kirándulása. Lássuk az oddsokat!

   
  1 x 2
Haladás-Újpest 2.35 3.25 2.85
Diósgyőr-MTK 2.20 3.30 3.05
Paks-Mezőkövesd 2.25 3.25 3.05
Honvéd-Debrecen 1.90 3.40 3.80
Vasas-Gyirmót 1.50 3.70 6.80
Ferencváros-Videoton 2.30 3.25 2.95

Kispestre látogat a Debrecen, amely a megújult keretével egy gólnélküli döntetlent tudott játszani a Ferencvárossal. A pozitív eredmény után a Honvéd ellen azonban talán még ennél is nehezebb dolga lesz, hiszen Marco Rossiék brutális formában vannak. A Honvéd legutóbb az MTK pályájáról csente el a három pontot, így pedig tartják a lépést a Videotonnal. Pozitívum lehet azonban a Loki számára, hogy Kispesten 2010 óta nem szenvedett vereséget, ráadásul visszatérhet a csapatkapitány, Tőzsér Dániel is a keretbe. Az 1.90-es oddsot kicsit alacsonynak tartjuk a hazaiakra, még a két csapat között lévő 16 pont különbség ellenére is, hiszen a Loki napról napra jobban összeérik, így lehet, hogy a tavasz végére már tényleg erős csapat benyomását keltik majd.

Idény előtt aligha gondolhattunk arra, hogy a Mezőkövesd ilyen meggyőzően szerepel majd az NB I-ben, ám a borsodi gárda Pintér Attila távozását követően Tomiszlav Sziviccsel is nyerni tudott, méghozzá megyei derbit a Diósgyőr ellen. A Kövesd most Paksra látogat, ahol szinte lehetetlen nyerni. A legvalószínűbb forgatókönyv szerintünk a döntetlen, még azt is meg merjük kockáztatni, hogy gólt sem látnak majd Tolna megyében a nézők.

Sopronban fogadja a Haladás az Újpestet, a zöld-fehéreknek pedig a be nem tervezett szünet miatt eggyel több hetük volt felkészülni a fővárosiakra. Vignjevics csapata kénytelen lesz nélkülözni Diarra játékát, ám ha a közelmúltat nézzük, optimisták lehetnek, hiszen a Haladás ellen az elmúlt hat mérkőzésükön 12 pontot szereztek. Véleményünk szerint itt is a döntetlenre érdemes fogadni.

Ha a Szusza Ferenc Stadion gyepe is úgy akarja, a Vasas is megkezdheti a tavaszi menetelést, ráadásul a Gyirmót csapatában az NB I legbarátságosabb ellenfelét is kapják Kulcsárék. A Gyirmót már a teljesen reménytelen kategóriába tartozik, nyerni szeptember vége, gólt lőni pedig november közepe óta nem sikerült nekik egyik tétmeccsen sem. Mindazonáltal az 1.50-es szorzó kicsit alacsony.

Hatpontos kiesési derbire kerül sor Mezőkövesden, a stadionátépítés miatt a Diósgyőr itt fogadja az MTK-t. A kék-fehérek az edzőcserét követően sem táltosodtak meg, a Honvéd elleni hazai vereség alkalmával ráadásul elveszítették Torghelle Sándort is, így az előjelek nem éppen kedvezőek a borsodi kirándulást megelőzően. Persze vidámságra a másik oldalon sincs ok, Horváth Ferencék a kínos 0-3-as zakót követően győzelmi kényszerben fogadják fővárosi riválisukat. A találkozó inkább a hazaiak felé hajlik, az MTK nem nyerni jár a Diósgyőrhöz, ez a széria pedig még úgy is életben maradhat, hogy ezúttal nem a DVTK-stadionban rendezik a meccset. De azon se lepődjünk meg, ha a forduló sokadik döntetlenjére itt kerül sor.

Fotó: rangado.hu

Szombaton este viszont a Groupama Arénára hárul minden figyelem. Amennyiben a Videoton nyerni tud az Üllői úton, alighanem a Fradi elbúcsúzhat a bajnoki álmoktól. Márpedig aggasztó lehet Thomas Dollék számára a múlt hétvégi játékuk, Bödéék ugyanis minden elképzelés nélkül kergették a labdát a Nagyerdőben. Ugyanez nem mondható el viszont a Vidiről, amely ziccerek tömkelegét kidolgozva parádés játékkal fordított az Újpest ellen. Az elmúlt években a fővárosi dominancia volt erősebb ebben a felállásban, ám ez a Vidi erősebb, mint néhány éve, ez a Fradi pedig egyelőre még lényegesen gyengébb, mint 2015-2016 körül.

2017-02-25;212
209575