Tenisz

Egy este alatt három érdekes meccs - indulhat a fosztás?

Kei Nisikorira, Dominic Thiemre és David Ferrerre is izzasztó meccs vár a riói tenisztorna első fordulójában.

Quito és Buenos Aires után Rio de Janeiro látja vendégül a dél-amerikai salakos tornák híveit. Ez a legrangosabb a három közül, így itt a legerősebb a mezőny. Az első játéknapon két kiemelt rögtön elköszönt, kedden pedig újabb nagy nevek kerülhetnek bajba. Magyar idő szerint a késő esti órákban lép pályára a japán Kei Nisikori, az osztrák Dominic Thiem és a spanyol David Ferrer. Ők a legnagyobb sztárjai a tornának, ám nagyon nem vár egyikükre sem könnyű rajt. 

Nisikori a Buenos Aires-i döntőben alaposan keresztbe tett nekünk, komoly favoritként nem sikerült nyernie, ezek után pedig kissé csalódottan érkezhetett Brazíliába, pláne, hogy sorozatban hatodik ATP-fináléját bukta el, amit természetesen a média azonnal meglovagolt. Először játszik majd Rióban, ahol a legnagyobb fejtörést a nagy páratartalom okozza a játékosoknak. A japán mondjuk bírja az ilyen környezetet, erre a legjobb bizonyíték talán a tavalyi olimpián megcsípett bronzérme. Ettől függetlenül azonban Thomaz Bellucci ellen nem lesz egyszerű dolga. A 29 éves balkezes játékos hazai közönség előtt játszik majd és tudjuk róla, hogy nagyon komoly teniszre képes salakon, főleg, ha odakoncentrál. A formája kissé aggasztó, de képes lehet megújulni a saját közönség előtt. Akkor pedig a    által meghúzott 20.5-ös határt könnyedén túlszárnyalhatják.

Thiem indulása a legváratlanabb, ugyan tavaly is részt vett ezen a tornán, ám akkor Argentínában is játszott, most viszont Rotterdamból érkezett. Érdekes kérdés, hogy néhány nap alatt, hogyan tud egy gyors fedettpályáról átállni egy lassú kültéri salakra, ahol ráadásul még a hőséggel és páratartalommal is meg kell küzdenie. No meg Janko Tipsareviccsel, aki a sérülései után szép lassan igyekszik vissza a top 50-be. Harapós, szívós teniszező, és bár papíron nem ő a meccs esélyese, de ha Thiem nem lesz a topon, akkor még meglepetés is születhet. Az osztrák egyébként is kicsit még keresi a formáját, csak idén három olyan meccset elbukott már, amikor az ellenfelére 4.00+ oddsot kínáltak. A legnagyobb fantáziát egy Tipsy +1.5 szett hendiben látunk, amire a külföldi bukik igen vaskos, 2.10-es szorzót adnak.

A legnagyobb önbizalommal Alekszandr Dolgopolov érkezett Rióba, hiszen hosszú idő után Buenos Airesben újra ATP-tornagyőzelmet ünnepelhetett, ráadásul a döntőben Nisikori személyében top 10-es teniszezőt győzött le. A brazil tornához is szép emlékek kötik, 2014-ben a fináléig menetelt. Akkor többek között legyőzte azt a David Ferrert, aki ellen most kezdeni fog. A spanyol nagyon nincs jó formában, Argentínában sima verést kapott Carlos Berlocq-tól. Dolgopolov többször is verte már, ha nem vitte túlzásba a bulizást a győzelme után, akkor ennek a meccsnek inkább ő a favoritja. A fogadók abszolút vele tartanak, folyamatosan esik a szorzója. 

hatharom.com
Dolgopolov nyer
@ 2.30