FA Kupa

Wenger már előre magyarázkodik?

  • MVB80

A Bayern elleni megalázó vereség után az Arsenal egy ötödosztályú csapattal találkozik az FA Kupában.

Az FA Kupa általában azokat is elvarázsolja, akik egyébként nem rajonganak az angol fociért, a sorozat vonzerejét az adja, hogy a kiscsapatok rendre képesek megtréfálni a nagyokat.

A mostani kiírásban két ötödosztályú klub nyerte el a szurkolók szimpátiáját, a Lincoln City sztorija lassan filmre kívánkozik, miután a Burnley otthonában aratott bravúrral már a legjobb nyolc között jár, a Sutton Unitednél pedig ünnepre készülnek, hétfőn este az Arsenal látogat a dél-londoni Gander Green Lane-re.

1x2    
Sutton United Döntetlen Arsenal
18.25 7.50 1.08

Arsene Wenger csapata egy komoly pofonból próbál magához térni, a Bayern elleni BL-nyolcaddöntőn elszenvedett 5-1-es zakó után kijutott a kritikákból a francia edzőnek és a játékosoknak is, akik láthatóan összezuhantak, amikor a védelem vezére, Laurent Koscielny sérülés miatt elhagyta a pályát.

Micsoda élmény lesz a Sutton focistáinak, hogy sztárok ellen játszhatnak

Bár a Sutton United ellen bármilyen felállásban kötelező lenne továbbjutnia az Arsenalnak, Wenger talált néhány olyan tényezőt, ami miatt nem lehet teljesen nyugodt.

A legtöbb problémát a pálya okozza, a Sutton United ugyanis műfüvön játszik, emiatt az Arsenal is ilyen borításon edzett a napokban, de a kiscsapat rendre fellocsolja a pályáját a meccsek előtt, úgyhogy sokkal gyorsabb lesz, mint amit az Arsenal megszokott.

Wenger a műfű mellett a kiscsapat lelkesedését említette nehezítő tényezőként, valamint azt, hogy csapata mentálisan nincs felkészülve egy nagy csatára.

Az Arsenal edzője azt mondta, nem fogja felforgatni a kezdőt, és kizárta, hogy Danny Welbecket játszassa, mivel a térdsérüléséből nemrég felépült angol csatárnak nem tenne jót a műfű okozta, teljesen másfajta terhelés.

A hétfő esti találkozó győztese a Lincoln Cityvel játszik a nyolc között.

[2452896] 2017-02-20 20:55:00 Sutton United - Arsenalx;
2017-02-18;132
2017-02-19;132
2017-02-20;132