NB I

Hétvégén eldőlhet az OTP Bank Liga sorsa

  • ivan

A Ferencváros újabb pontvesztésével a Videoton már hat egységgel meglépett az OTP Bank Liga tabelláján, az állami fogadóiroda pedig módosította is a végső győztesre kínált szorzóját. Hétvégén Fradi-Vidi rangadót rendeznek...

Fotó: vidi.hu

Hiába igazolt a Fradi egy féltucat játékost a téli szünetben, a Debrecen elleni idegenbeli rangadón nem játszott jól a címvédő, a 0-0-s végeredmény és a pontosztozkodás a pályán látottak alapján igazságosnak volt mondható. Bár Debrecenben nyerni nem egyszerű feladat, a Fradinak óriási szüksége lett volna a győzelemért járó három pontra, hiszen a Videoton hátrányból fordítva legyőzte az Újpestet, vagyis az első tavaszi fordulóban nyomban újabb két pontot vert rá a zöld-fehérekre.

A fehérváriak előnye immáron hat pontra duzzadt a Ferencvárossal szemben, 13 fordulóval a vége előtt azonban még hiba lenne lefújni ezt a versenyt. Főleg úgy, hogy szombaton a Groupama Arénában Ferencváros - Videoton csúcsrangadót rendeznek, vagyis amennyiben a Fradi le tudná győzni a listavezetőt újra teljesen nyílttá válna a bajnokság.

Az éremnek ugyanakkor két oldala van, így ha a Videoton megnyeri a szombati rangadót, 9 pontra növelné előnyét - ezt a különbséget pedig véleményünk szerint a Fradi már képtelen lenne ledolgozni.

Az állami fogadóirodánál hétfő délelőttre levették a végső győztesre kínált fogadási opciót, majd a kora délutáni órákban visszakerült a kínálatba. A magyar bukik reagáltak a hétvége történéseire, és a Videoton aranyérmére ajánlott 2.00-es szorzó helyett már csak 1.90-es oddsal kínálják a piros-kékek végső sikerét.

KI NYERI AZ NB I-ET?

   
Videoton 1.90
Ferencváros 3.50
Vasas 5.00
Honvéd 5.00

Érdekesség, hogy a bár a táblázaton elfoglalt helyezések alapján a bajnoki cím sorsa négyszereplős történetnek tűnik, a bukik a Honvédot és a Vasast nem igazán veszik komolyan, hiszen mind a két fővárosi alakulatra ötszörös szorzót kínálnak. Annak ismeretében, hogy a Honvéd szombaton legyűrte az MTK-t és már - a Videotonhoz hasonlóan - hat ponttal vezet a Fradi előtt, ez mindenképpen érdekesnek mondható.

Szombaton tehát újabb forduló lesz az NB I-ben, a Fradi-Vidi ütközet mellett Honvéd-Debrecen és Haladás-Újpest derbiket is rendeznek, a Diósgyőr és az MTK pedig kiesési rangadót vív egymással.

Szerinted ki nyeri meg az NB I 2016/2017-es szezonját?x;
2017-02-25;212
209575