Bajnokok Ligája

Gólok helyett ismét rugdosódás várható az Atlético mérkőzésén

A 0-0-s végeredménytől tarthatunk, ám az biztos, hogy nem lesz unalmas a Madrid leverkuseni kirándulása.

Fotó: AP

Kedden este igazán nagy rangadóra kerül sor a Bajnokok Ligájában, az Atlético Madrid és a Bayer Leverkusen már két éve is rendkívül paprikás és izgalmas párharcot vívott egymással és bizony most is benne van a pakliban egy hosszabbításos viadal. A spanyolok ugyanis nincsenek kirobbanó formában és idén már a Kusennél gyengébb csapatok ellen is megszenvedtek, az első meccsen pedig a dolgukat az sem könnyíti, hogy

a németek az utolsó nyolc hazai BL-találkozójukon veretlenek maradtak.

Mindezeket figyelembe véve egyértelműnek gondoljuk, hogy sem gólfesztivál, sem olyan 90 perc nem vár ránk, amely során eldől a továbbjutás.

   
  1 x 2
Leverkusen-Atlético Madrid 3.10 3.10 2.30

A kevés gólban Jan Oblaknak lehet óriási szerepe, aki a tervezettnél sokkal hamarabb épült fel vállsérüléséből és el is utazott Leverkusenbe a csapattal. Mondani sem kell, a világ egyik legjobb (ha nem a legjobb) kapusa mennyit számít majd Simeone együttesénél. Nem várható ugyanakkor eszeveszett, bátor játék Griezmannéktól, hiszen sem Diego Godín, sem pedig Juanfran nem tartott a csapattal, így valószínűleg a Giménez-Savic duó kezd majd középen, amely óvatosságra intheti a vendégeket. A támadósorban viszont biztos, hogy Griezmann mellett az a Gameiro szerepelhet majd, aki hétvégén egy mesterhármast vágott alig több, mint négy perc alatt, így tőle joggal tarthatnak majd Toprakék.

Ezúttal sem Tiago, sem Calhanoglu nem lehet ott a pályán - Fotó: goal.com

"Nagyon vártuk már a kieséses szakaszt, boldogok vagyunk, hogy végre elérkezett. A Leverkusen ellen azonban nehéz dolgunk lesz, nagyon kompetitív együttes, amely ellen 100%-ot kell adnunk. Szeretnénk jó eredményt elérni Németországban és bízunk enne, hogy a jó formánk kitart a BL-meccsen is, mert szeretnénk végleg visszatérni a győzelem útjára" - nyilatkozta Koke.

A hazaiaknál csupán Tah sérült, illetve Calhanoglu nem játszhat eltiltás miatt, így várhatóan majdnem ugyanaz a csapat játszik majd, mint pénteken, amikor a Leverkusen nagyon fontos három pontot szerzett az Augsburg vendégeként.

Az Atlético Madrid 2014 óta 17 idegenbeli BL-mérkőzést játszott, ezeken összesen 30 gól született, kilenc alkalommal pedig maximum egy gól volt a termés.

A fenti statisztikák és az Atlético Madrid stílusa alapján sem várhatunk sok gólt kedden este a BayArenéban, azonban arra mérget vehetünk, hogy nem lesz unalmas kisasszonyfutball a pályán. Két éve mindkét találkozó igen feszültre sikerült, Leverkusenben hét sárga és egy piros került kiosztásra, míg a visszavágón nyolcszor mutatták fel a figyelmeztető lapot.

Minket egyáltalán nem lepne meg egy 0-0-s találkozó, de bármelyik fél nyerhet 1-0-ra. Az igen valószínűtlen, hogy legalább két gól essen az odavágón.

hatharom.com
Nem szerez mindkét csapat gólt
@1.65
2017-02-21;42
[2422868] 2017-02-21 20:45:00 Bayer Leverkusen - Atlético Madridx;