Olasz foci

Izgalmas lesz, de gólzáport azért ne várjunk

  • MVB80

A Milan-Fiorentina meccsel zárul a Serie A 25. fordulója.

Gianluigi Donnarumma számára némileg különleges lesz a vasárnapi, Fiorentina elleni mérkőzés, ez lesz ugyanis az utolsó olyan találkozó, amelyen kiskorúként áll a kapuban. A Milan félelmetes fizikai paraméterekkel rendelkező kapusa február 25-én tölti 18. életévét, és ő maga is sokat tehet azért, hogy a csapat egy kellemes előszülinapi ajándékkal kedveskedjen neki.

1x2    
Milan Döntetlen Fiorentina
2.20 3.20 3.20

A legutóbbi fordulóban a Lazio ellen Donnarumma már az első félidőben nyolc lövést kapott a kapujára, és ezek közül csak egy lett gól, az is büntetőből született, igaz, az ő rossz ütemű kivetődése is kellett, hogy Lucas Biglia 11 méterről megpróbálja azt, ami a társaknak addig nem sikerült.

Donnarumma nélkül ma már nehéz elképzelni a Milant

A második félidőben Ciro Immobile helyzeténél a szemtelenül fiatal, mégis már rutinosnak számító kapus óriásit védett, ezzel jóvátette a hibáját, és a Milan végül Suso okos lövésével egy pontot elhozott az Olimpicóból.

Ami azért volt nagy szó, mert a csapat tele volt sérültekkel, Juraj Kucka és Gabriel Paletta pedig a Bolognában összeszedett kiállítás miatt nem játszhatott. Az látszik, hogy ez a keret nem elég mély ahhoz, hogy a kieső kulcsembereket, például a támadásban meghatározó Giacomo Bonaventurát pótolni lehessen, de egy dolgot nem lehet elvitatni Vincenzo Montellától: a mai Milan a gyengeségeit hatalmas szívvel igyekszik palástolni.

A csapat kilenc emberrel nyert Bolognában, majd felforgatott csapattal mentett pontot a Lazio ellen, és mindkét meccsen a hajrában szerzett gólt.

A csapat legutolsó nyolc góljából négy született a 85. perc után, ez is azt mutatja, hogy a hajtással és az odaadással nincs gond.

A Milan jelenleg a 7., a dobogóról gyakorlatilag lemondhat, de ha már megszakította a rossz sorozatát, és utolsó két bajnokiján négy pontot kasszírozott, akkor a Fiorentina ellen csak az lehet a célja, hogy ne hibázzon, és maga mögött tartsa a firenzeieket.

[2319802] 2017-02-19 20:45:00 AC Milan - Fiorentinax;10

Paulo Sousa csapata jól reagált a Roma elleni nagy pofonra, és azóta simán lenyomta az Udinesét, majd, ha némi szerencsével is, de nyerni tudott a Mönchengladbach elleni EL-meccs első felvonásán.

A németek ellen gyönyörű szabadrúgásgólt szerző, és a bajnokságban 10 gólnál járó Federico Bernardeschi a San Siróban biztosan nem játszhat, miután az Udinese ellen kisárgázta magát. Könnyen lehet, hogy a Violák számára most már az EL a prioritás, így aztán előfordulhat, hogy Bernardeschi mellett mások is megússzák majd a milánói túrát.

Az biztos, hogy a kupameccset kihagyó Federico Chiesa ismét a kezdő tagja lesz, ahogyan Khouma Babacar helyett ezúttal a 10 gólos Nikola Kalinic kezdhet csúcsékként.

A két csapat ősszel 0-0-t játszott egymással a Franchiban, de előtte sem rendeztek gólfesztivált: a Milan szempontjából 2-0, 0-2, 1-0, 1-1, 2-0, 0-2 volt az eredmény az azt megelőző hat találkozón.

A Fiorentina utolsó nyolc bajnokiján mindig született legalább három gól, viszont a Milan otthonában játszott mérkőzéseken a két csapat az utolsó tíz randevúból nyolcszor 2,5 gól alatt maradt.

A piros-feketék utolsó három bajnokiján szintén azok jártak jól, akik arra tettek, hogy 2,5 gól alatt lesz a termés, a Fiorentina viszont mostanság szinte mindig betalál legalább kétszer. Most legyünk okosak!

[2319802] 2017-02-19 20:45:00 AC Milan - Fiorentinax;
2017-02-17;55
2017-02-18;55
2017-02-19;55
211987