Tenisz

Babos török ellenféllel kezd Budapesten

Az első helyen kiemelt Babos Tímea a török Ipek Soylu ellen kezdi meg szereplését egyesben a jövő héten a budapesti, 226 750 dollár összdíjazású női keménypályás tenisztornán.

A vasárnapi sorsoláson kiderült, hogy ha a világranglistán 33. magyar játékos legyőzi 163. helyen rangsorolt riválisát, akkor a 16 között a brit Naomi Broady (103.) vagy egy selejtezőből érkező ellenfél következik.

"Sosem lehet arról beszélni, hogy egyszerű vagy nehéz a sorsolás, mindenesetre remélem, jól sikerül majd a bemutatkozásom. Mindig örömmel játszom idehaza, edzettem már a centerpályán, és fekszik nekem a borítás" - mondta a sorsolás után a világranglistapontot adó tornán az idén még nyeretlen Babos, aki párosban a nemrég Australian Open-bajnok Lucie Safarovával indul a BOK (volt Syma) Csarnokban. A két játékos korábban szerepelt már egymás oldalán, 2014-ben megnyerték a sydneyi tornát.

A budapesti viadal főtábláján egyesben két szabadkártyás magyar lesz még a 2015-ben junior US Open-bajnok Gálfi Dalma (156.) és Stollár Fanny (282.) személyében. Előbbi a hetedik helyen kiemelt francia Oceane Dodin (66.), míg Stollár a montenegrói Danka Kovinic (69.) ellen kezd.

Párosban magyar részről - Babos és Safarova mellett - Bukta Ágnes Stollár Fannyval, Udvardy Panna pedig az orosz Anna Blinkovával indul.