NB I

Újpest-veréssel indíthatja tavaszi szezonját a Videoton

Rangadóval indul a tavaszi szezon: az első helyezett Videoton a hatodik helyen tanyázó Újpestet fogadja.

Újpest-veréssel indíthatja tavaszi szezonját a Videoton. - Fotó: vidi.hu

Noha a legutolsó 2016-os bajnokiján csak 1-1-es döntetlenre volt jó a Videoton a Haladás otthonában, a piros-kékek mégis az élen teleltek. Igaz, Henning Berg együttese csupán jobb gólkülönbségének köszönhetően végzett az első helyen ősszel, hiszen a Honvéd és a Vasas is 34 egységről várja a folytatást.

Így tehát győzelmi kényszerben lép pályára a Vidi szombaton, amely csapat a télen elengedte a góllövőlista vezetőjét, Feczesin Róbertet, míg Filipe Oliveira és Simon Ádám szintén távozott, az érkező oldalon pedig csak Mirko Maricot találjuk. Ám azért így sem kell félteni a piros-kékeket, akik még így is a legerősebb kerettel rendelkeznek Magyarországon.

A csapat a téli felkészülési meccseken jól teljesített, a Lokomotív Moszkvától és az Admira Wackertól ugyan kikapott, a Zenittel, az FK Krasznodarral és a Dinamo Bukaresttel remizett, míg a Haladást és a Slovan Bratislavát legyőzte, úgy, hogy ezen találkozókon mindössze négy gólt kaptak Bergék.

"Kitűnő körülmények között készülhettünk az elmúlt hetekben, a nagy hidegek alatt külföldön voltunk, és itthon is füves pályán tudunk dolgozni. Ahogy az előző években, úgy idén is rendre erős ellenfelekkel sikerült meccselni a felkészülés alatt. Bár korábban sem vallottunk szégyent, de úgy érzem, most igazán sikerült felvenni a versenyt az ellenfeleinkkel, egyben volt a csapat. Jó alapot biztosíthatnak a továbbiakra ezek a találkozók, de azért messzemenő következtetéseket nem szabad levonni belőlük, tisztában vagyunk vele, hogy hétvégén kell igazán bizonyítanunk. Akárcsak a többiek, úgy én is nagyon várom már a bajnoki rajtot, a tétmérkőzéseket. Az Újpest hosszú ideje nagyon masszív csapat, de hazai pályán nekünk nem lehet más a célunk, mint a győzelem. Ősszel meggyőzően futballoztunk Felcsúton, remélem, tartjuk ezt a szokásunkat. A lilák biztos, hogy megpróbálnak meglepetést okozni, de felkészültünk belőlük, nyerni akarunk a tavaszi nyitányon” - mondta Juhász Roland, a hazaiak játékosa a vidi.hu-nak.

[2295517] 2017-02-18 15:30:00 Videoton - Újpestx;

Mivel a vendégeket a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség ebből az átigazolási időszakból is kizárta, így a keretet nem sikerült megerősíteni a lila-fehéreknek. A csapat ráadásul mindössze három edzőmeccset játszott, az Újpest a Teplicét legyőzte, a Lech Poznannal szemben döntetlent ért el, míg a Levszki Szófiától kikapott.

Ugyanakkor ellentétben a Videotonnal, a lila-fehérek egy tétmérkőzésen már túl vannak 2017-ben, hiszen a IV. kerületiek az elmúlt hétvégén Zalaegerszegre voltak hivatalosak a Magyar Kupában. Ha már ott jártak a fővárosiak, akkor el is döntötték a továbbjutást, hiszen magabiztosan, 4-1-re nyertek Zalában, vagyis formalitássá tették a visszavágót. Az egyetlen rossz hír azzal a mérkőzéssel kapcsolatban a vendégeknek, hogy Enis Bardhi, a góllövőlista egyik vezetője, kisebb sérülést szenvedett az MK-meccsen, így kérdéses, hogy pályára lép-e Felcsúton a hétvégén.

Egyébiránt azt megelőzően is jól teljesítettek a IV. kerületiek, hiszen legutóbb szeptember közepén szenvedtek vereséget tétmérkőzésen, a lila-fehérek éppen mostani ellenfelüktől, a Videotontól kaptak ki 4-3-ra Angyalföldön. Az akkori találkozón a Vidi teljesen a fővárosiak fölé nőtt, a szünetben például már 3-0-ra is vezettek a piros-kékek.

Mivel azóta egyik csapat sem változott érdemben, továbbá a hazaiak voltaképp két hónapja erre az összecsapásra készülnek, s otthoni környezetükben jól megy a lila-fehérek ellen - a felek utolsó öt, Vidi pályaválasztásával lejátszott meccsét a székesfehérváriak nyerték, méghozzá úgy, hogy mindössze egy gólt kaptak -, úgy véljük, hogy a listavezető győzelemmel kezdi tavaszi hadjáratát.

hatharom.com
Videoton nyer
@1.70