Nemzetközi foci

Mesterhármas öt perc alatt, Bale remek visszatérése és Guardioláék újabb égése - ez történt szombaton a topligákban

  • varin

Kevin Gameiro a nap hőse, valamint a Huddersfield játékosai, akik a City ellen újrajátszást harcoltak ki az FA Kupában.

FA Kupa

Folytatódott a Lincoln City meséje, az amatőr ligás kiscsapat az Oldham, az Ipswich és a Brighton után "szintet lépett", a Premier Ligás Burnley együttesét is búcsúztatta az FA Kupából. A győztes gólt Sean Raggett szerezte a 89. percben a Turf Mooron, ezzel az ötödosztály listavezetője kiütötte a PL 12. helyezettjét.

Ezen kívül sem volt éppen dicsőséges napjuk a Premier League-csapatoknak, a Middlesbrough csak egy 90. perces góllal tudta legyűrni az Oxfordot, a Chelsea is szenvedve nyert, a Leicester emberelőnyben esett ki a Millwall ellen, míg a Manchester City hiába lépett pályára erős tizeneggyel, újrajátszást ért el Guardioláék ellen a Huddersfield.

2017-02-18;132

La Liga

Pergős, jó hangulatú, izgalmas 90 perccel nyitottuk a szombati játéknapot, az Atlético Madrid a Sporting Gijónhoz látogatott, ahol 2008 óta nem tudott nyerni. A felforgatott kezdővel kiálló fővárosi csapat az első félidőben gyengélkedett, ám a fordulás után azonnal megszerezték a vezetést Carrasco révén. Sokáig azonban nem tartott az öröm, egyből jött az egyenlítés, amely előrevetítette, hogy további remek 50 perc vár ránk. A döntő szót végül a csereként beálló Kevin Gameiro mondta ki, aki 4:43 alatt triplázni (!) tudott. Ezzel nyert az Atlético Madrid és feljött négy pontra a Real Madridra. Gameiro triplája egyébként 22 éves rekord, utoljára 1995-ben Bebeto szerzett ennél rövidebb idő alatt triplát.

Így kell mesterhármast lőni 283 másodperc alatt

Simán nyert a Real Madrid is, a listavezető Morata és a visszatérő Gareth Bale góljaival 2-0-ra győzte le az Espanyolt. A gólszerzők mellett a parádésan játszó Isco érdemel említést, aki két gólpasszt is adott.

Bale "visszatérő" gólja

2017-02-18;87

Serie A

Olaszországban az Atalanta a Crotonét fogadta Bergamóban. Ahogy azt sejteni lehetett, végig a hazaiak futballoztak fölényben, a 48. percben egy Conti-góllal pedig meg is szerezték a győzelmet Az Atalanta így már a negyedik helyen áll, mindössze három egységre a már BL-indulást jelentő harmadiktól.

2017-02-18;55

Bundesliga

A BL-hengert követően a Bayern München a Bundesligára már nem tudott felpörögni, hiszen a címvédő Berlinben majdnem vereséget szenvedett. Dárdai Pál Herthája egészen a 96. percig vezetett, amikor is jött Robert Lewandowski és összetörte a berlini álmokat.

Lewa gólja a hosszabbítás lejárta után egy perccel

A Borussia Dortmundra azonban jó hatással volt a BL, Aubameyangék sima 3-0-val intézték el a Wolfsburgot, míg a Szalai Ádámot pár percig a soraiban tudó Hoffenheim Kramaric duplájával verte meg a Darmstadtot.

Bruma komikus öngólja

2017-02-18;54