NB I

Egyre mélyebbre süllyed a Fradi, gálázott a Videoton

  • varin
Címkék:

Immáron hat pont a címvédő hátránya a Vidi-Honvéd kettőssel szemben, ráadásul a zöld-fehérek játéka ismét pocsék volt.

Hatalmas ütemben kezdődött a forduló egyik rangadója, a Videoton és az Újpest összecsapása. A kezdeti lila-fehér rohamok hamar gólban is megmutatkoztak, Perovics egy furcsa fejest követően a fővárosiaknak szerezte meg a vezetést. Néhány perc múlva Suljic kezébe került az egyenlítés, ám a bosnyák támadó a kihagyhatatlant is kihagyta. Több szerencséje volt azonban az ex-újpesti honfitársának, Anel Hadzic a 32. perc végére egalizálta az állást a felek között.

A 65. percre azonban már minden kérdésre választ kaptunk, hiszen a hazaiak nem csak kétgólos előnyre tettek szert, hála Scepovic és Suljic góljainak, de Diarra ámokfutása miatt emberelőnybe is kerültek. A végén aztán teljes lett a gála, jöttek a sarkas gólpasszok és a gyönyörű gólok, a végeredmény pedig 5-1. A Videoton tehát könnyedén fordítva verte meg az Újpestet, ezzel pedig győzelmi kényszert helyezett a Ferencvárosra.

A Diósgyőr simán kikapott a borsodi rangadón! Az első félóra mind a Mezőkövesdnél, mind a DVTK-nál idény eleji játékot hozott, sok volt a pontatlanság, helyzetek szinte egyáltalán nem alakultak ki. A játékrész utolsó negyedórájában aztán megélénkült a meccs: előbb Ugrai három percen belül elkövetett két - egyformán felesleges - szabálytalanságát büntette két sárga és az ezzel járó piros lappal a játékvezető, majd közvetlenül a kiállítás után megszerezte a vezetést a Mezőkövesd. A szabadrúgást Strestík ívelte be jobbról a kapu előterébe, a téli szünetben érkezett Balogh pedig megelőzve a védőket a hálóba fejelte a labdát.

Újabb kínos diósgyőri fiaskó

A szünet után nyomás alá helyezte a hazai védelmet a Diósgyőr, egy kontrából azonban ismét a Mezőkövesd szerzett gólt, a percekkel korábban beállt Bacelic-Grgic lőtt a kapuba. A folytatásban Antal védései sokáig megmentették a vendégeket az újabb góltól, a hajrában azonban sokadik helyzetükből ismét betaláltak a kövesdiek, ezzel biztossá tették a sikerüket.

Nem kezdődött nagy iramban a találkozó az MTK pályáján, az első kaput eltaláló lövésre több mint negyedórát kellett várni. A későbbiekben sem forogtak igazán veszélyben a kapuk, de a Honvéd valamivel veszélyesebben futballozott az első félidőben.

Fotó: MTI

A folytatásban a dobogós helyért harcoló kispestiek hamar vezetést szereztek az olasz Davide Lanzafame találatával, de a bennmaradásért küzdő MTK az egykori honvédos Torghelle büntetőjével pár percen belül egyenlített. A gólváltást követően kissé elszabadultak az indulatok és éppen Torghelle jutott a kiállítás sorsára. Emberelőnyben a Honvéd nagy erőket mozgósított a győztes gól megszerzéséért, melyet szintén büntetőből ért el. A hajrában az emberhátrány ellenére beszorította ellenfelét az MTK, és helyzetei is voltak, de másodjára nem tudott egyenlíteni.

Nem született gól Gyirmóton, ahol a Paks vendégszerepelt. Az első félidőben egészen a ráadásig kellett várni az első valamire való helyzetre, ekkor Bebeto mutatott be egy gyönyörű ollózást, amelyet követően Molnár nagyszerű mozdulattal védett.

A fordulást után sem változott a játék képe, unalmas mezőnyfutballt láthatott a közönség, az egyetlen kisebb izgalmat az a meg nem adott vendéggól okozta, amely során négy paksi futballista állt lesen.

A forduló a Nagyerdőben zárult, ahol a Debrecen fogadta a címvédő Ferencvárost. A hangulatra nem lehetett panasz, hiszen a hétezer néző és a ferencvárosi ultrák kitettek magukért, ám a játék már korántsem jelentett akkora élvezetet. Mindkét csapat telis-tele volt újoncokkal, így talán nem is csoda, hogy szervezett játéknak nyoma sem volt. Az első félidőben például a legnagyobb veszélyforrást a debreceni védők folyamatosan elszúrt helyezkedése okozta, ám Bödéék nem tudtak élni az ellenfél hibáival.

A második félidőre aztán már feleszmélt a Loki is, hogy tulajdonképpen ez egy nyerhető mérkőzés, a Fradi ugyanis nagyon gyenge támadójátékot produkált. A végén azonban mégis a fővárosi csapat javára dőlhetett volna el a találkozó, a lefújás előtti pillanatokban ugyanis nagy helyzeteket hagytak ki Lovrencsicsék.

Fotó: MTI

Összességében nagyon-nagyon gyenge 90 percet láthattunk, egyik csapat sem volt képes kreatív támadójátékra és ahogyan lenni szokott, egymás hibáiból éltek. Azonban amíg a Debrecennek jelen helyzetben nem rossz eredmény az iksz, addig a Fradinak kész katasztrófa, hiszen ebben a fordulóban is nőtt a hátrányuk.

A Vasas-Haladás mérkőzést a pálya használhatatlansága miatt elhalasztották.

2017-02-18;212
209575