Kosárlabda

A Szolnok hetedjére vagy az Alba negyedjére?

Összejött az álomdöntő a férfi kosárlabda Magyar Kupában, a bukiknál egy hajszállal a fehérvári együttes az esélyesebb.

A Szolnok hetedjére nyerheti meg a Magyar Kupát.

Összejött az álomdöntő a Zsíros Tibor Magyar Kupában, szombat este az Alba Fehérvár és a Szolnoki Olaj gárdája csap össze a trófeáért. A felek közül a székesfehérváriaknak volt nehezebb dolguk a döntőbe jutást illetően, hiszen a Zalaegerszeg és a Körmend együtteseit kellett legyőzniük a negyeddöntőben és az elődöntőben, igaz, ezen találkozókat roppant nagy magabiztossággal abszolválták Branislav Dzunic fiai. A bordó-feketéknek a Kaposvár és a Szeged gárdáján kellett túljutniuk, s az első meccsen a somogyiakkal még megszenvedtek Kmézics Zoránék, hiszen hosszabbítást követően jutottak tovább, a Csongrád megyei alakulatnak már esélyt sem adtak pénteken.

Az Olajnál a szombati meccsen visszatérhet Nikola Pavlicsevics, aki eltiltás miatt nem játszhatott az elődöntőben, viszont Tóth Ádámot a Szeged ellen kiállították, így ő kénytelen lesz kihagyni a finálét. Az Alba Fehérvárnál ugyanakkor mindenki bevethető lesz, s mivel a bajnokságban, hazai pályán, a kék-fehérek 85-79-re egyszer már le tudták győzni Vojvoda Dávidékat az idei szezonban, így a bukmékereknél egy hajszállal Keller Ákosék a mérkőzés favoritjai.

Azonban nem szabad leírni az Olaj alakulatát, amely ezidáig hatszor, legutóbb 2015-ben, hódította el a Magyar Kupa serlegét - az Alba Fehérvának három elsősége van a sorozatban, az utolsó 2013-ból -, hiszen még így is Magyarország legerősebb keretét tudhatja magának, s amióta összecsaptak az Albával a szezon elején, sok víz lefolyt a Tiszán, elég például az edzőcserére vagy a játékoskeret felturbózására gondolni. Így pedig egy vérbeli kupadöntőre, igazi ki-ki mérkőzésre van kilátás. Szerintünk még az is benne van a találkozóban, hogy a rendes játékidőben nem születik döntés, amire egyébiránt 12.50-szeres szorzót kínál a    .

A harmadik helyért a Körmend és a Szeged csatázik, amely találkozón a vasi gárda számít favoritnak a bukmékereknél. Ami igazából nem meglepő, tekintve azt, hogy a Tisza-parti alakulat a tegnapi mérkőzésen mindössze hat játékosát használt.

Magyar Kupa helyosztók -    
Körmend-Szeged 1.27 3.10
Alba Fehérvár-Szolnok 1.70 1.90

A döntőt az M4 Sport élőben közvetíti, a     pedig élő fogadási lehetőséget biztosít a találkozóra.