Kosárlabda

Összejön-e az álomdöntő az MK-ban?

A férfi kosárlabda Magyar Kupája elődöntőit rendezik pénteken, a párharcokban pedig az Alba és az Olaj a favorit.

Az Alba Fehérvár a Körmenddel találkozik az MK-elődöntőben.

Szeged-Szolnok

Pénteken már az elődöntőket rendezik a férfi kosárlabda Magyar Kupában, Győrben, ahol az első mérkőzés a Szeged-Szolnok ütközet lesz. A felek a bajnokságban egyszer már összemérték tudásukat, s akkor meglepetésre a Csongrád megyei együttes hazai pályán nyerni tudott. A kék-fehérek sikere ezúttal még nagyobbat szólna, még akkor is, ha az Olajnál Nikola Pavlicsevics csütörtökön, a Kaposvár elleni negyeddöntőben két technikait kapott, így eltiltás miatt nem játszhat pénteken.

A felek közt azonban minőségi különbség van a szolnokiak javára, a szegediek nem szoktak hozzá, hogy naponta játsszák a meccseket, ráadásul a csapat lehetőségei is korlátoltak az ellenféléhez képest. Egyébként is, amióta találkoztak a felek, azóta az Olajnál edzőcsere volt, ami a gárda előnyére várt, s a csapat kerete is erősödött. Így pedig szerintünk csak a különbség a kérdés péntek délután.

Alba Fehérvár-Körmend

Az esti meccsen két nagyágyú, nevezetesen az NB I alapszakaszát vezető Alba Fehérvár és a második helyen álló Körmend néz farkasszemet egymással. Az előző találkozóhoz hasonlóan a székesfehérváriak és a vasiak is találkoztak már egyszer a bajnokságban, s akkor meglepetésre a bordó-feketék idegenben tudtak nyerni.

Az előjelek szoros csatát ígérnek ismét, hiszen az Alba a Zalaegerszeg, míg a körmendiek a megyei rivális Szombathely együttesét győzték le mondhatni könnyedén. Azonban a vasiak lényegesen kevesebbet pihenhetnek a pénteki elődöntő előtt, a fehérváriak pedig a ZTE ellen 60 százalék felett dobták a triplákat (!), talán éppen ezeknek köszönhető, hogy a bukmékereknél az Alba Fehérvár számít az esélyesebbnek. Jóslatokba azonban nem bocsátkozunk, hiszen tényleg bármi megtörténhet a felek pénteki mérkőzésén, amire jó példa a gárdák bajnoki találkozója.

Magyar Kupa elődöntők -    
Szeged-Szolnok 4.15 1.15
Alba Fehérvár-Körmend 1.65 2.00

A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti, a     pedig élő fogadási lehetőséget biztosít a találkozókra.