Bundesliga

Dárdaira a Bayern München, Gulácsira a Borussia vár - tippek a fordulóra

A német Bundesliga 21. fordulójában a Hertha a Bayern Münchent fogadja, a Lipcse pedig Mönchengladbachba látogat.

A hétvégi menüt pénteken az Augsburg és a Leverkusen csatája nyitja meg, a találkozóval részletesebben egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk. Szombaton további hat összecsapásra kerül sor, köztük a Hertha - Bayern München és a Dortmund - Wolfsburg rangadókkal. Szalai Ádámék a sereghajtó Darmstadtot fogadják, míg vasárnap Gulácsi Péterék az utóbbi hetekben remekelő Borussia Mönchengladbach otthonába vizitálnak.

   
  1 X 2
Augsburg - Leverkusen 3.15 3.15 2.25
Mainz - Bremen 1.95 3.40 3.65
Frankfurt - Ingolstadt 2.10 3.10 3.55
Hertha - Bayern München 7.40 4.30 1.40
Hoffenheim - Darmstadt 1.45 4.10 6.80
Dortmund - Wolfsburg 1.40 4.50 7.00
Hamburg - Freiburg 2.05 3.30 3.45
Mönchengladbach - Leipzig 2.55 3.15 2.70
Köln - Schalke 2.45 3.10 2.70

Zsinórban 12. meccsét bukhatja a Hertha a Bayern ellen

Dárdai Pál a Schalke után egy újabb sztárcsapat ellen készítheti fel csapatát, hiszen a címvédő Bayern München látogat Berlinbe. A listavezető bajorok ugyan a bajnokságban visszafogottabb formát mutattak a tavaszi etapban, ám szerdán parádés játékkal megsemmisítették az Arsenalt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Ha a jobbik arcát veszi elő Carlo Ancelotti legénysége, abban az esetben a Herthának nem sok esélye lesz a pontszerzésre.

Nem könnyíti meg Dárdai helyzetét, hogy Weiser, Kurt, Schieber és Start is sérüléssel bajlódik. A Hertha kifejezetten gyenge formában futballozott az utóbbi hetekben, a 2017-ben lejátszott 5 tétmeccse közül csak az Ingolstadt elleni hazait tudta behúzni (1-0).

herthabsc.de

A Bayern ellen ráadásul nem nagyon van mibe kapaszkodni a fővárosiaknak, hiszen a két csapat legutóbbi 11 (!) találkozóját egyaránt a bajor alakulat nyerte meg.

Dárdaiéknak nincs más választásuk, mint kibekkelni a meccset és egy-egy kontratámadás végén megpróbálni bevenni Neuer kapuját, játékban ugyanis jelenleg igen nagy a különbség a felek között. A Bayern a BL-találkozó után vélhetően picit visszább vesz majd a tempóból, ezért mi egy kevés gólos vendéggyőzelmet vizionálunk erre a találkozóra.

A BL-ben a Benfica otthonában 1-0-s hátrányba kerülő Borussia Dortmund a Wolfsburgot látja vendégül. Thomas Tuchel csapata a legutóbbi fordulóban óriási meglepetésre vereséget szenvedett a sereghajtó Darmstadt otthonában, így nem tudott közelebb zárkózni a második Lipcséhez. A fekete-sárgákra most sem vár könnyű 90 perc, hiszen a Wolfsburgot fogadják, amelynek égetően nagy szüksége lenne a három pontra. A BvB 2016-ban kettő darab 5-1-es győzelmet aratott a Farkasok felett, hazai környezetben ezúttal is esélyes a győzelemre. Az mindenképpen hátrányt jelenthet a dortmundiak számára, hogy ezen a mérkőzésen az ultrák nem lesznek bent a stadionban és a szokottnál 25 ezer nézővel kevesebb foglal majd helyet a lelátókon.

Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim a sereghajtó Darmstadtot fogadja. A kékek odahaza még veretlenek (5-5-0) a szezonban, míg a Darmstadt az összes idegenbeli fellépését elveszítette (0-0-9), vagyis ha csupán a statisztikai mutatókra hagyatkoznánk, akkor sima hazait várhatunk. Viszont a Dortmund legyőzése komoly lökést adhat a darmstadtiaknak, mikor induljon meg felfelé egy kiesés elöl menekülő alakulat, ha nem egy ilyen fantasztikus győzelem után?

Kipukkadt a lipcsei lufi?

Az újonc szereplő Lipcse második helye egyértelműen a szezon legnagyobb meglepetését szolgáltatja a Bundesligában, azonban Gulácsi Péterék a legutolsó két fordulóban két vereséget is begyűjtöttek. Ezek közül elsősorban a Hamburg ellen odahaza benyelt 0-3, ami igazán meglepő. Vasárnap is nehéz dolga lesz a kelet-német együttesnek, hiszen a Borussia Mönchengladbach kezd magára találni. A zöld-fehérek gyenge őszi szereplésük után ismét Dieter Hacking irányításával készülnek, az új edző effektus pedig jót tett a csapatnak, amely az utolsó 4 fordulóban 10 pontot szerzett. A hét közben ugyan volt egy Európa Liga-veresége a Borussiának odahaza  a Fiorentina ellen, ám a mutatott játékkal ott sem volt baj, csupán a helyzetek kihasználása nem működött megfelelően.

Mönchengladbach#ger-borussia_monchengladbach#5

Hullámvölgyek minden csapat életében bekövetkeznek, könnyen lehet, hogy az újonc lipcseiek most élik meg ezt az időszakot. A Borussia számára egyértelműen nem opció a középmezőny, a tavalyi évhez hasonlóan idén is a tabella első felébe várták a gárdát, amit egy jó tavasszal össze is hozhat. A két csapat őszi meccsén 1-1-es döntetlen született, véleményünk szerint most is benne van a pakliban egy pontosztozkodás, de a hazai sikernek nagyobb esélyt adnánk, mint egy vendégnek, így az nálunk ez a meccs 1X.

hatharom.com
Hertha - Bayern München Vendég és kevesebb, mint 4,5 gól
Mönchengladbach - Leipzig Mönchengladbach vagy döntetlen
@2.26
2017-02-17;54
2017-02-18;54
2017-02-19;54
2017-02-20;54
210225