Európa Liga

Pogba mama élete meccsére készül

  • MVB80

A Manchester United még sosem vesztett hazai pályán a nemzetközi kupákban francia csapat ellen, és ezt a sorozatot a St-Étienne ellen is fenntartaná.

Bár José Mourinho korábban már hisztizett egy sort, hogy micsoda csúnya dolog, hogy a zsúfolt versenynaptár miatt pár naponta játszania kell szegény csapatának, de őt ismerve biztosak lehetünk benne, hogy már azon töri a fejét, hogyan lehetne az Európa Liga versenyben maradt 32 csapata közül az övé a legjobb.

Az első akadályt a MU számára a francia bajnokság 5. helyén álló St-Étienne jelenti, és a meccset mindenhol a Pogba fivérek összecsapásaként harangozták be. A franciák keretében ugyanis ott találni Florentin Pogba nevét, aki azt mondta, ha öccsével, Paullal szembekerül a pályán, akkor sem fogja visszahúzni a lábát. Florentin egy különleges frizurával készül a meccsre, a saját mezszámát, a 19-est, és Paul 6-osát is belenyíratta a hajába.

Florentin Pogba először játszhat tétmeccset a testvére ellen

„Azt hiszem, csak Pogba anyuka lesz gondban, ami normális ilyen esetben. Nehéz választani a két fia között, sőt egyenesen lehetetlen. Paultól tudom, hogy az anyukája döntetlent szeretne, de a visszavágó után az egyik fia biztosan szomorú lesz majd” – mondta Mourinho a testvérharcról.

A Unitednél Wayne Rooney, Michael Carrick és Phil Jones sem játszhat, Marcos Rojo viszont felépült. Ennek ellenére az argentin védő csak kispados lesz, és a MU az Antonio Valencia, Eric Bailly, Chris Smalling, Daley Blind hátvédsorral áll majd fel.

Még nem tudni, a csatársorban kiknek szavaz bizalmat Mourinho, de meglepődnénk, ha Zlatan Ibrahimovicot kihagyná, főleg, hogy a korábban a PSG-ben négy szezont lehúzó svéd összesen 14 gólt szerzett a St-Étienne ellen párizsi időszaka alatt.

A MU a Ligakupa-elődöntő visszavágóján, a Hull ellen elszenvedett 2-1-es vereség óta négy meccséből hármat megnyert, a franciák utolsó öt találkozóján viszont a győzelmek és a vereségek felváltva követték egymást. Ha ez a sorminta folytatódik, akkor csütörtök este vereséggel távozik a St-Étienne az Old Traffordról, mert a hétvégi bajnokiján 4-0-ra elkaszálta a Lorient-t.

A United tizenkétszer játszott francia ellenféllel hazai pályán, és egyelőre őrzi a veretlenségét ellenük, a múltban pedig már megnyert egy párharcot a mostani rivális ellen, 1977-ben 3-1-es összesítéssel mentek tovább az angolok a KEK első fordulójából.

A St-Étienne háromszor járt Angliában, és mindig vereséggel tért haza, csütörtök este az lehet a cél, hogy ezúttal jobb hangulatban teljen a nagyjából 1000 kilométeres hazaút.

1x2    
Manchester United Döntetlen Saint-Étiene
1.30 4.85 9.50
[2422915] 2017-02-16 21:05:00 Manchester United - Saint Etiennex;
2017-02-16;73