Darts

Megoszlanak a vélemények a rangadók hete előtt - podcast, tippek

Este jön a Premier League darts harmadik fordulója, a PDC Hungarian Fan Club csapatával pedig ismét esélyt latolgattunk.

Tippelj a forduló mérkőzéseire és nyerj okostévét, tabot vagy éppen Phil Taylor könyvet. Már több, mint 1000-en vannak játékban, ha te is kiszeretnéd próbálni magad, akkor kattints ide.

A szakértői csapatot a PDC Hungarian Fan Club adminjai alkotják, vagyis a Sport TV két szakkommentátora, Ziegenhám Medárd és Vereczkey Lajos, a statisztikai guru Bata József és az egyik legtehetségesebb honi dartsos, Kovács Patrik, aki a csapat-világbajnokságot is megjárta már. Illetve a podcasthez csatlakozott oldalunk darts-szakértője, Cesc18 is. 

Skót rangadóval indul majd a leeds-i állomás, avagy Gary Anderson és Peter Wright feszül egymásnak. Érkezett voks Andersonra és a döntetlenre is, Wright viszont nulla szavazattal zárta a tippelést, mindenki úgy gondolja tehát, hogy megőrzi veretlenségét a kétszeres világbajnok skót. A legsimább győzelmet egyébként Lajos jósolta, aki csupán három leget ad Wrightnak. 

Még ennél is jobban megoszlottak a vélemények az Adrian Lewis-James Wade meccset illetően. Itt aztán érkezett mindenre tipp, amiben viszonylag nagy volt az egyetértés, hogy szoros meccs lesz, egyedül Józsi gondolja úgy, hogy Lewis különösebb gond nélkül veszi a honfitársa elleni akadályt. Statisztikai guru kollégánk tippjét azzal indokolta, hogy Lewis játszik majd első pályáról és sokkal szélesebb kiszálló palettával operál, mint Wade.

A podcastben alapos kivesézésre került a nap slágermeccse, Phil Taylor és Raymond van Barneveld ütközete. Nehéz is néhány mondatban összefoglalni, amiben a vélemények megegyeztek, hogy jelenleg mentálisan vannak problémák Taylornál, nem olyan szinten koncentrál, ahogyan azt tőle megszoktuk az elmúlt 20 évben. Éppen ezért Medárdot leszámítva - aki hozzátette, hogy érzelmi alapon dönt - mindenki ikszet vagy Barney-sikert vár, viszont mindenki úgy gondolja, hogy kijátsszák a maximum legszámot. 

A Michael van Gerwen-Jelle Klaasen holland rangadó is érdekes lesz, ám sokkal inkább a háttérsztori, mintsem a mérkőzés szorossága miatt. A győzelmet ugyanis mindenki Van Gerwennek adta.

Az est utolsó mérkőzésén Dave Chisnall és Kim Huybrechts méri majd össze az erejét, amely meccs ugyancsak megosztotta a véleményeket. Ugyan ez a legkevésbé rangos párharc az öt közül, de szakértőink szerint benne van, hogy egy fordulatos, szoros derbit láthatunk, ahol röpködtek majd szép számmal a 180-ak. 

Az összes vélemény és tipp a podcastban hallgatható meg:

 

Leeds, 3. forduló programja:
 
Kezdés Mérkőzés 1 X 2
20:15 Gary Anderson-Peter Wright 1.55 4.00 3.80
20:45 Adrian Lewis-James Wade 2.10 4.05 2.45
21:15 Phil Taylor-Raymond van Barneveld 1.95 4.15 2.65
21:45 Michael van Gerwen-Jelle Klaasen 1.12 7.50 9.75
22:15 Dave Chisnall-Kim Huybrechts 2.10 4.10 2.40