Tenisz

Két óriási szív feszül egymásnak, garantált az over?!

  • Cesc18

Egy hazai harcos, Carlos Berlocq ellen szenvedhet meg David Ferrer a Buenos Aires-i tenisztorna első fordulójában.

Szerdán kitűnően szerepeltek a kiemeltek az argentin fővárosban, csütörtökön viszont az is benne van a pakliban, hogy a második és a harmadik legmagasabban rangsorolt játékostól is elbúcsúzunk. Nem vár ugyanis könnyű feladat sem Pablo Cuevasra, sem pedig David Ferrerre. Utóbbi mérkőzése izgatja igazán a mi fantáziánkat, hiszen a hazai közönség támogatását élvező Carlos Berlocq-kal csap össze, ami kifejezetten jó derbit ígér. 

Főleg így, hogy Ferrer már messze nem azt a szintet képviseli, mint néhány esztendővel ezelőtt. Nála nagyon látszódik, hogy eljárt felette az idő, a 16 profi szezonja alatt a brusztolós stílusával alaposan kikészítette a testét, így 34 éves korára. Tavaly kezdődött nála az igazi mélyrepülés, hosszú idő után először kicsúszott a legjobb 10 közül, mostanra pedig már a top 20-ban sincs. 

Persze még most is brutálisan kemény és szívós ellenfél, de közel sem olyan ütőképes már. Éppen ezért annak sincsen túl nagy jelentősége, hogy az elmúlt hat évben az elődöntőnél lejjebb egyszer sem adta Buenos Airesben. 

Lehet félnivalója Berlocq ellen is, aki ugyan nem tartozik a legnagyobb nevű játékosok közé, de kapott már ki tőle a spanyol salakmenő. 

Méghozzá három esztendővel ezelőtt a bastadi viadal negyeddöntőjében, ami ugyancsak salakos torna. Az argentin játékos egyáltalán nem ügyetlen, de a legnagyobb erénye, hogy hatalmas szívvel tud játszani, hazai pályán pedig pláne vért izzad minden pontért. 

Egy jó kis brusztolós, klasszikus salakpályás meccsre van kilátás, ahol Berlocq-nak van esélye az egyre gyengébb formát mutató Ferrer ellen. Jól fizet az argentin győzelme (2.95), de a legnagyobb értéket az overben látjuk.

hatharom.com
21.5 játék felett
@ 1.90