Tipp

Erős tippet találtunk az Európa Ligára!?

  • ivan

Csütörtök este az Európa Ligában a Celta Vigo az ukrán Sahtar Donyecket látja vendégül. Mivel mindkét csapat a támadófocit preferálja, gólokat várunk mindkét féltől.

shakhtar.com

A Celta Vigo számára nagy csalódást jelentett, hogy az Alaves ellenében elbukta a spanyol kupa elődöntőjét, így most a nemzetközi kupában próbálkozhat. Persze az Európa Ligában nem számít esélyesnek az andalúz gárda, pláne nem a rutinos kupaszereplő Sahtar Donyeck ellen.

Eduardo Berizzo csapatából megközelítőleg mindenki fitt és egészséges, így a lehető legerősebb kezdővel állhatnak fel a spanyolok. Bár az elmúlt három meccsén nyeretlen maradt a Celta, a hazai pályában bízhatnak a drukkerek, hiszen a vigói arénában 2017-ben veretlen a gárda, sőt, szeptember óta mindössze egyetlen egy vereséget szenvedett el pályaválasztóként.

A Celta Vigo legutolsó 15 hazai tétmeccse közül pusztán kétszer fordult elő, hogy nem talált a kapuba: a Sevilla elleni 0-3, valamint legutóbb az Alaves elleni 0-0 alkalmával.

Celta Vigo#esp-celta_vigo#5

Az ukrán listavezető Sahtar Donyecket sem kell különösen bemutatni, hiszen egy rendkívül rutinos, európai szinten jó csapatnak számító együttesről van szó. Ugyan Mircea Lucescu a nyáron elhagyta a kispadot, ám a portugál Paulo Fonseca továbbvitte a román mester örökségét és a donyeckiek továbbra is kreatív támadófocival operálnak.

Persze, ahol ilyen számban és minőségben vannak jelen dél-amerikai idegenlégiósok, ott nem is lehet más a cél.

A Sahtar számára az jelenthet problémát, hogy az ukrán pontvadászat még nem rajtolt el, így csak felkészülési meccsek vannak a játékosok lábában. Az alapozás során a Sahtar megmérkőzött az Austria Wiennel, a Jabloneccel, az Aalborggal és a Debrecennel is, a legkevesebb gól, amit egy meccsen szerzett az kettő találat volt.

Sahtar Donyeck#ukr-shakhtar_donetsk#5

A csoportkör során a Celta a Panathinaikosz (2-0), az Ajax (2-2) és a Standard Liége (1-1) kapuját is be tudta venni saját közönsége előtt, míg a Sahtar a Konyaspor (0-1), a Gent (3-5) és a Braga (2-4) védelmét is mattolni tudta.Nemzetközi kupameccsről lévén szó, nehéz megjósolni milyen forgatókönyv valósul majd meg. Mindenesetre a csapatokat jellemző attitűd jó mérkőzésre enged következtetni. Egyik oldal sem szereti a bunkerfocit, a csapatok ereje a támadásokban rejlik. A Celta Vigónak gondolnia kell a visszavágóra, így muszáj lesz előre mennie és gólt, gólokat szereznie, de az ukránok sem fogják feladni a támadásokat, hiszen egy idegenben rúgott találat mindig aranyat ér.

hatharom.com
Mindkét csapat szerez gólt
@1.70
[2422909] 2017-02-16 19:00:00 Celta Vigo - Sahtar Donyeckx;