Bajnokok Ligája

Egy már "kiesett" játékos lesz a gólkirály?

Lionel Messi tíz góllal vezeti a Bajnokok Ligája góllövőlistáját és toronymagas favorit. Joggal?

Lehet, hogy kicsit elhamarkodottan, de mi már keresztet is vetettünk a Barcelonára a Bajnokok Ligájában, véleményünk szerint ugyanis behozni a négygólos hátrányt a PSG ellen, gyakorlatilag lehetetlen. A gránátvörös-kékek egyik játékosa azonban még így is révbe érhet a sorozatban, hiszen Lionel Messi toronymagas favoritja a gólkirályi címnek, mögötte három góllal van lemaradva Cavani.

A góllövőlista élmezőnye
Lionel Messi (Barcelona) 10
Edinson Cavani (PSG) 7
Robert Lewandowski (Bayern München) 6
Karim Benzema (Real Madrid) 5

Azonban korai lenne úgy számolni, hogy a Bolha tíz góllal végez, hiszen a párizsi gárda elleni visszavágón a papírforma szerint ő ver majd rá Cavanira és nem pedig fordítva. Ha netán szerez egynél több gólt Messi, akkor szinte biztosan meglesz az aranycipő, ám nem árthat gondolkozni alternatívákon, hiszen a búcsúzó Barcelonából nem szívesen fogadnánk 1.40-ért arra, hogy Leo lesz a befutó.

A két legkomolyabb vetélytárs Cavani és Lewandowski, akik már a legjobb nyolc között érezhetik magukat és meglepődnénk, ha legalább egyikükre nem várna még összesen hat mérkőzés - azaz a két csapat nélkül rendeznék a finálét.

Lewandowski van gólhátrányban az uruguayi klasszishoz képest, ám nem véletlenül alacsonyabb a szorzója. Egyrészt Lewa jó eséllyel az Emirates-ben is betalál, másrészt a PSG-ben több a gólra éhes játékos, mint Münchenben, harmadrészt pedig a Bayern rutinosabb, erősebbnek tűnő csapat, amely inkább favoritja a sorozatnak, mint Emery csapata.

Fotó: Ekow Asmah Sports

Vélhetően ebben a csatározásban a Real Madrid nem lesz érintett, a gyenge formában lévő Benzema és a két BL-gólnál járó Cristiano Ronaldóra is 34-szeres szorzóval lehet fogadni, ami különösen a portugál esetében humoros.

Véleményünk szerint maximum Lewandowski szorzójában lehet érték, de sem Messire, sem Cavanira nem fogadnánk jó szívvel ezen a szorzón. Arra pedig, hogy valamelyik outsider nyeri 40-50-es szorzóval, gyakorlatilag semmi esély.

Oddsok a gólkirályra
Lionel Messi 1.40
Robert Lewandowski 7.00
Edinson Cavani 8.00
Cristiano Ronaldo 34.00
Karim Benzema 34.00