Bajnokok Ligája

Van egy biztosnak tűnő tippünk a Real-meccsre

  • MVB80

Cristiano Ronaldónak hagyományosan nagyon megy a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőiben.

Cristiano Ronaldo 95 gólt szerzett eddig a Bajnokok Ligájában, ezek közül 51 született a csoportkörben, 44 pedig az egyenes kieséses szakaszban. Ronaldót mindig mindenben Messihez hasonlítják, és az argentint két összevetésben veri a BL-gólok tekintetében: kettővel többet szerzett nála, illetve az egyenes kieséses szakaszban jobb a gólátlaga.

A 32 éves portugál sztár a 44 gólból 15-öt szerzett a nyolcaddöntők során, 2009, vagyis a Realba igazolása óta senki sem ért el nála több gólt ebben a fázisban.

1x2    
Real Madrid Döntetlen Napoli
1.55 4.15 5.20

A sorozat 2010-ben kezdődött, a Lyon elleni visszavágón Ronaldo szerzett vezetést, ezzel ledolgozta a hátrányt a spanyol csapat, ám végül a francia csapat ment tovább. 2012 tavaszán a Real  a CSZKA Moszkvával játszott a 16 között, akkor a moszkvai hidegben egyszer, hazai pályán kétszer talált be Ronaldo, csapata pedig 5-2-vel jutott tovább.

Egy évvel később Cé azt a csapatot ejtette ki, amely híressé tette őt, Madridban és Manchesterben is eredményes volt, az Old Traffordon szerzett gólja jelentette a MU kiesését.

A következő két sorozatban a Real a Schalkét pofozta le a 16 között, 2014-ben négy, 2015-ben három Ronaldo-gól született a párharc során. Tavaly a Roma sem Ronaldót, sem a Realt nem tudta lefékezni, a portugál ellenük is oda-vissza beköszönt, a madridiak pedig 4-0-val mentek tovább, és meg sem álltak történetük 11. BL-sikeréig.

Maurizio Sarri, a Napoli edzője minden bizonnyal alaposan kiokosította védőit, hogy mire kell figyelniük szerda este, de lehet, ez sem lesz elég az idei évet kissé döcögősen kezdő, azóta viszont ismét lendületbe jövő portugál ellen.

Öt gól kell neki a 100-as álomhatárhoz

Ronaldo a legutóbbi három meccsén betalált, és minden sorozatot számolva 21 gólnál tart az idényben, igaz, a BL-ben eddig magához képest elég visszafogott volt, hiszen a csoportkör hat fellépésén csak kétszer ünnepelhetett.

Most viszont a kedvenc időszaka jön a BL-ben, és a nemzetközi fogadóirodáknál 1.60-1.80 közötti oddsért lehet fogadni arra, hogy a Napolinak is beköszön.

[2422869] 2017-02-15 20:45:00 Real Madrid - SSC Napolix;
now;42