Tenisz

Szoros csatát ígér a jövő nagy rivalizálása

Kevesebb, mint egy éven belül ötödik alkalommal találkozik egymással a két tehetség, Alexander Zverev és Dominic Thiem.

A rotterdami tenisztorna szerdai játéknapjának legizgalmasabb mérkőzésének Alexander Zverev és a második kiemelt Dominic Thiem ütközete ígérkezik, ahol két top 20-as teniszező méri össze a tudását. Bár ez a legkevésbé lényeges, a meccs azért igazán vonzó a sportág szerelmeseinek, mert az elkövetkezendő évek meghatározó rivalizálása kezd kibontakozni köztük. 

Mindketten hatalmas tehetségek és emellett rendelkeznek azzal a fontos tulajdonsággal, ami nagy bajnokká emelheti őket, ez pedig nem más, mint a nagyon jó versenyzői képesség. Van ugyan négy év különbség Thiem javára, de Roger Federer és Rafael Nadal esetében sem volt ez probléma, elég szépen beírták magukat a történelemkönyvekbe... 

2016-ban négy alkalommal találkozott egymással Zverev és Thiem, és kivétel nélkül mindegyik meccsük szorosan alakult. Münchenben, Nizzában és a Roland Garroson salakon találkoztak, ezeket a meccseket kivétel nélkül az osztrák nyerte, a legutóbbi, pekingi kemény pályás viadalukat viszont a német húzta be. Kiváló derbiket vívtak, háromszor is döntő szettben dőlt el a győztes kiléte, míg Párizsban négy játszma döntött.

Nem véletlen, hogy a tavalyi esztendő végén már az ATP hivatalos oldala is külön cikket szentelt az ő rivalizálásuknak.

A mostani összecsapásuknak Zverev a favoritja, hiszen sokkal jobb formának örvend. A Davis Kupában nem bírta el a rá nehezedő nyomást, ám múlt héten Montpellier-ben egy tornagyőzelemmel gyorsan kiköszörülte a csorbát. Nem akármilyen menetelést mutatott be, hiszen az elődöntőben Jo-Wilfried Tsongát, míg a döntőben Richard Gasquet-t győzte le, ami alapból bravúros, a francia publikum előtt pedig pláne nem kis hőstett. Thiem ezzel szemben a nem túl sikeres ausztráliai szezonrajt után Szófiában csúnyát betlizett, már az első körben kizúgott. Össze kell kapnia magát, mert gyorsan a top 10-en kívül találhatja magát. 

Fogadás a győztesre    
Alexander Zverev Dominic Thiem
1.65 1.95

Amellett, hogy riválisok, egyben nagyon jó cimborák is. Kiválóan ismerik egymás játékát, hiszen edzeni is edzettek már többször együtt. A jobb forma mindenféleképpen Zverev mellett szól, ugyanakkor nem ő lesz a frissebb, hiszen három döntő szettes meccset is játszott az előző héten, bár erre a meccsre úgyis mozgósít minden tartalékot. 

A korábbi mérkőzéseiket is figyelembe véve adja magát az over, de a bukik elég magasan húzták meg a határt (23.5), a három szettre kínált 2.10 pedig nem valami csábító...Fogadás tekintetében tehát inkább egy Zverev-győzelmet érdemes megpróbálni, amire 1.65-szörös pénzt kínálnak az állami irodában, bár akkor sem döntünk rosszul, ha csak élőben fogadunk a meccsre.