Bajnokok Ligája

Kitömték az Arsenalt, ráijesztettek a Real Madridra

Összesen 10 gólt láthattunk a szerdai nyolcaddöntőkben, a Bayern leiskolázta az Arsenalt, a Real Madrid hátrányból verte a Napolit.

Bayern München - Arsenal

Az előzetes várakozásoknak megfelelő kezdőcsapatokkal futottak ki a pályára a felek, majd a Bayern München rögtön magához is ragadta a kezdeményezést. A bajorok lendülete gyorsan kifizetődött, a 11. percben Arjen Robben amolyan igazi "robbenes" alakítás végén csodaszép gólt tekert a hosszú felsőbe (1-0).

A vezető gól után sem állt le a Bayern München, a hazaiaknak több ígéretes akciót is sikerült kialakítaniuk, ám az utolsó megoldásokba rendre hiba csúszott, illetve hol Opsina, hol pedig a védők tettek ki magukért. Az első Arsenal-lehetőségre a 28. percig kellett várni, Mesut Özil közeli szabadrúgását Manuel Neuer védte szép mozdulattal. Nem sokkal később viszont már összejött az egyenlítés: Lewandowski szabálytalansága után büntetőhöz jutottak az Ágyúsok, a tizenegyest Alexis Sánchez még ugyan elvétette, ám a kipattanót már bevágta (1-1).

A szünetre tehát még 1-1-es állással vonultak a csapatok, ám a fordulás után beindult a Bayern-henger: az 53. percben Robert Lewandowski előbb fejjel mattolta Ospinát (2-1), majd három minutummal később kihagyhatatlan helyzetbe hozta Thiago Alcantárát, a spanyol pedig higgadt megoldást választva megduplázta a bajorok előnyét (3-1).

A 63. percben az egykori barcelonás Alcantara újra villant, ám ezúttal Fortuna is fogta a kezét: 16 méterről leadott lövése megpattant a védőkön, így Ospina tehetetlen volt (4-1).

A háromgólos előny birtokában a Bayern Münchennek már nem volt sürgős, ennek ellenére több komoly helyzete is adódott. Az Arsenal teljesen súlytalan volt ezen a meccsen és ha nem a remek napot kifogó David Ospina áll az Ágyúsok kapujában, bizony akár történelmi vereség is lehetett volna a müncheni kirándulás vége. Szépen megúszni így sem sikerült, hiszen a 89. percben Thomas Müller megadta a kegyelemdöfést az angoloknak, a Bayern München pedig 5-1-es győzelmével bejelentkezett a Bajnokok Ligája trófeájáért.

Nemcsak az eredmény, de a mérkőzésen látottak alapján is kijelenthető, hogy ebben a párosításban megvan a továbbjutó csapat kiléte, a londoniakat dirigáló Arséne Wenger jövőjével kapcsolatos kérdésekre pedig talán hamarosan válaszokat kaphatunk.

[2422867] 2017-02-15 20:45:00 Bayern München - Arsenalx;

Real Madrid - Napoli

Óriási várakozás előzte meg a Real Madrid és a Napoli összecsapását, ahol a legtöbben sok gólt és hazai sikert vártak. A királyi gárda Karim Benzemának köszönhetően már a 20. másodpercben megszerezhette volna a vezetést, ám Pepe Reina a helyén volt és bravúrral védeni tudott. A 8. minutumban aztán jött a meglepetés: a kezdőkör környékén Insigne kapott remek kiugratást, majd egy teljesen váratlan megoldást választva mintegy 40 méterről félmagasan rácsavarta a labdát, amely a kapujától messze álló Navas mellett a kapu bal alsó sarkába vágódott (0-1).

Sokáig nem örülhettek az olaszok, a madridiak ugyanis bő tíz perccel később ledolgozták hátrányukat: Daniel Carvajal szép labdát ívelt be a kapu elé, Karim Benzema pedig fejjel megszerezte az egyenlítő találatot (1-1).

A szünet előtt nem sokkal Benzema meglőhette volna a Real Madrid második gólját is, ám Cristiano Ronaldo szenzációs centerezését a francia támadó - egy védővel a nyakán - a jobb kapufát súrolva mellé pörgette.

fotó: uefa.com

A fordulás után négy perccel már a Real Madridnál volt az előny: Cristiano Ronaldo cselezte le magát az alapvonalig, majd visszagurítását a lendületből érkező Toni Kroos okosan a kapufa mellé belsőzte (2-1).

Szinte még be sem írták a jegyzőkönyvekbe a német középpályás találatát, amikor is jött Casemiro és egy kipattanó labdát kapásból a kapu jobb oldalába bombázott (3-1).

A két gyorsan bekapott gól megfogta a Napolit, a Real pedig a biztos előny tudatában egyre nyugodtabban játszhatott. A helyzetek így sem maradtak el, az egyik oldalon Callejón, míg a másikon James Rodríguez iratkozhatott volna fel a gólszerzők közé.

Az utolsó negyedórában már inkább a mezőnyjáték dominált, az olaszok próbáltak helyzeteket kialakítani, Callejón révén pedig gólt is szereztek, ám les miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot. A visszajátszások alapján jogosan.

Az eredmény viszont már nem változott, a Real Madrid 3-1-re legyőzte az október óta veretlen Napolit, és kedvező helyzetből várhatja az olaszországi visszavágót, ugyanakkor az idegenben szerzett találat miatt még a nápolyiak is bízhatnak a továbbjutásban.

[2422869] 2017-02-15 20:45:00 Real Madrid - SSC Napolix;