Átigazolás

Két korábbi Real Madrid-sztárral gazdagodhat Kína

Ricardo Carvalho és Lassana Diarra kéz a kézben érkezhetnek meg Ázsiába, hogy keressenek egy kis pénzt.

Számtalan közös pontot találhatunk Lassana Diarra és Ricardo Carvalho karrierjében. Mindkét klasszis futballozott a Chelsea-ben, a Real Madridban, majd néhány napon belül mindkét játékos Franciaországból teheti át a székhelyét Kínába. Az ázsiai nagyhatalom tehát újabb két gigasztárral gazdagodhat.

Carvalho esete a tisztább, hiszen ő már alá is írt a Shanghai SIPG csapatához, így Oscar és Hulk csapattársa lesz. A portugál Eb-ezüstérmes három évig játszott a Monaco gárdájában és azt már január elején lehetett tudni, hogy André Villas-Boas gárdájánál rúgja majd a bőrt 2017-ben.

Érdekesebb viszont Lassana Diarra helyzete, hiszen őt a Marseille gyakorlatilag kirúgta a klubtól, mivel sérülései miatt a Marseille-ben 2015 januárja óta csupán 45 mérkőzésen lépett pályára. A francia válogatott játékos hozzáállásával korábban is voltak problémák és bár Rudi García mester augusztusban őt nevezte ki csapatkapitánynak, a karszalagot nagyon hamar elvették tőle és inkább Bafétimbi Gomisnak adták.

Diarrát emellett nemrég 6.8 millió font megfizetésére is kötelezték, a Lokomotiv Moszkvától ugyanis úgy távozott 2014-ben, hogy közben szerződést szegett. A hírek szerint a 31 éves középpályás hamarosan aláír Kínába.