Bajnokok Ligája

Egyértelmű, mi várható a Bayern - Arsenalon?

  • ivan

Szerdán este a Bayern München az Arsenalt fogadja az Allianz Arénában a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán. A bukik szerint a bajorok megnyerik az odavágót.

Özil formahanyatlasa miatt aggódhatnak az Arsenal-hívek

Ahogy a PSG és a Barcelona, úgy a Bayern München és az Arsenal is alaposan megismerhette egymást, hiszen az utolsó négy kiírásból három alkalommal is összefutott az elitligában. A legutóbbi randevúkra a 2015/2016-os idény csoportkörében került sor, akkor mindkét találkozón a pályaválasztó csapat örülhetett. A fogadóirodák szerint ezúttal sem feltétlen kell számítani meglepetésre, hiszen a Bayern sikere 1.45-ös szorzót fizet, szemben az Ágyúsok hat és félszeres oddsával.

1x2    
Bayern München Döntetlen Arsenal
1.45 4.25 6.50

Ami a hiányzókat illeti: a németeknél Franck Ribéry (13/2) és Jeromé Boateng (7/0) sérülés miatt biztosan kihagyja a szerdai összecsapást, míg az angoloknál Santi Cazorla (8/2) és Aaron Ramsey (12/0) maródi, eltiltott viszont egyik oldalon sincs.

Arséne Wenger megerősítette, hogy a kapuban Petr Cech helyett David Ospina áll majd, aki az elmúlt hetek teljesítményével meggyőzte a francia menedzsert arról, hogy ezen a találkozón neki szavazzon bizalmat.

Bár sok kritika érte az utóbbi időben Mesüt Özilt, az Ágyúsok trénere továbbra is bízik a német középpályásban, így a világbajnok irányító pályán lesz honfitársai ellen.

Várható kezdőcsapatok
Bayern München: Neuer, Lahm, Hummels, Martinez, Alaba, Thiago, Alonso, Vidal, Lewandowski, Müller, Robben
Arsenal: Ospina; Bellerin, Koscielny, Mustafi, Monreal; Elneny, Coquelin; Oxlade-Chamberlain, Özil, Sanchez; Welbeck
[2422867] 2017-02-15 20:45:00 Bayern München - Arsenalx;5

Ahogy a bevezetőben is írtuk, a két csapat háromszor is összemérhette erejét az elmúlt években, ám összességében elég egyoldalúra sikeredtek ezek a párharcok, hiszen a Bayern München valamennyiszer jobbnak bizonyult az egymás elleni összevetésben.

Az előjelek most is német sikert vetítenek előre. Carlo Ancelotti csapata egyre magabiztosabb fölénnyel vezeti a Bundesligát és a kupában is szépen menetel a címvédés felé. Ezzel szemben az Arsenalnál napok óta "forró téma" Arséne Wenger jövője, az angol sajtóban kis túlzással naponta dobnak be új neveket a francia menedzser lehetséges utódját keresve.

Az Ágyúsok játéka közel sem olyan stabil, mint a Bayern Münchené, ráadásul idegenben nem is igazán ment Öziléknek idén a rangadókon. Éppen ezért számítana nagy bravúrnak, ha a londoniak akár már egy döntetlent ki tudnának harcolni ezen a találkozón.

Persze elnézve a keddi játéknap eredményeit, biztosra inkább nem mennénk...

[2422867] 2017-02-15 20:45:00 Bayern München - Arsenalx;