Bajnokok Ligája

A Realnak hiba lenne lebecsülnie a Napolit

  • MVB80

A nyolcaddöntők egyik legizgalmasabb párharcára kerül sor Madridban, ahol a Real a hosszú veretlenségi sorozatból érkező Napolit fogadja.

„Nagyon jó lenne, ha Maradona tudna beszélni a csapattal a meccs előtt. Biztosan feldobná a fiúkat, remélem, lesz rá ideje” – nyilatkozta Maurizio Sarri, a Napoli edzője, aki ezek szerint azt várja, hogy a klublegenda jelenléte felpörgeti majd a játékosait.

Aki arra számít, hogy a nápolyiak az olasz csapatokra jellemző módon bekkelni készülnek majd a Bernabéuban, azoknak csalódniuk kell majd, mert Sarri offenzív felfogású csapatot készül bevetni, azt mondta, azon agyal, hogy három vagy négy támadót pakoljon a kezdőbe.

1x2    
Real Madrid Döntetlen Napoli
1.55 4.15 5.20

A Lorenzo Insigne, Dries Mertens, José Callejón hármas helye nem kérdés a kezdőben, mint ahogy a középpálya főnöke, Marek Hamsik is készülhet a nagy meccsre, Sarri számára két kérdőjel maradt, hogy a csapatkapitány mellé a Piotr Zielinski, Allan, Jorginho, Amadou Diawara négyesből kit válasszon még.

A Napoli október 29-én még bosszúsan távozott a Juventus otthonából, a 2-1-re elvesztett rangadó után, azóta viszont 18 tétmeccset hozott le vereség nélkül, ami elismerésre méltó teljesítmény.

A Napoli idegenben sem fogja vissza magát, hét gólt szerzett Bolognában, hármat Firenzében, ötöt Cagliariban, utoljára az Atalanta tudta lenullázni – még október elején. Ha erre csak legyintenénk, mondván, a BL más kávéház, akkor csak szólunk, hogy ebben a sorozatban vendégként veretlen még a Napoli, a Benficát és a Dinamo Kijevet is legyőzte, a Besiktassal pedig döntetlent játszott.

A Real az első csapat akar lenni, amely a Bajnokok Ligájában megvédi a címét, és Zinedine Zidane mindenféle felállással kísérletezett az elmúlt hetekben. A Real 3-5-2-ben, 4-4-2-ben és 4-3-3-ban is játszott, a Napoli ellen valószínűleg az utóbbit választja majd a francia edző, az egyetlen kérdés, hogy a csatársorban Isco vagy Lucas Vázquez kezd Karim Benzema és Cristiano Ronaldo mellett.

Zidane is érzi, hogy nem lesz ez sétagalopp

A Real triplázni már nem fog, mert a Király Kupából kiesett, de a bajnokságban úgy vezet egy ponttal, hogy van még két meccse a tarsolyban. Gareth Bale visszatérésére továbbra is várni kell, és az Osasuna ellen megsérülő Danilo sem játszhat szerdán - bár amennyi hibát a brazil jobbhátvéd elkövetett, talán ezt annyira nem is bánják a Real-szurkolók.

Cristiano Ronaldo is kapott egy rúgást Pamplonában, de természetesen ott lesz a pályán. A portugál klasszis összesen 133 meccset játszott eddig a BL-ben, és öt gól hiányzik neki a 100. gólhoz, az egyenes kieséses szakaszban pedig 44 alkalommal volt eredményes.

A Realnak jó lesz vigyáznia a Napolival, mivel 1987 óta ötször vérzett el olasz csapattal szemben, legutóbb 2015 tavaszán, amikor a Juventus ütötte el a döntőbe jutástól.

[2422869] 2017-02-15 20:45:00 Real Madrid - SSC Napolix;
2017-02-14;42
2017-02-15;42
2017-02-21;42
2017-02-22;42