Német foci

Ultrái nélkül maradt a Dortmund

Súlyos büntetést kapott a Borussia Dortmund, szombaton a Wolfsburg ellen 25 ezerrel kevesebben szurkolnak majd a csapatnak a helyszínről.

A német klub elfogadta a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) döntését, így a Signal Iduna Parkban a híres "Sárga Fal" (az egyik kapu mögötti rész) üresen marad a szombati VfL Wolfsburg elleni bajnoki derbin.

A Dortmund ezt a súlyos büntetést azzal érdemelte ki, hogy a csapat szurkolóinak egy része február 4-én, a Lipcse elleni találkozó előtt a vendég drukkerekre támadt. Tíz lipcsei szurkoló és négy rendőr sérült meg a dulakodásban.

A határozat a büntetésről hétfőn született meg, amely leszögezi, hogy a sárga-feketék következő tétmeccsén üresen kell maradnia a déli kapu mögötti résznek. Ez a Dortmund-fanatikusok legnagyobb zónája a stadionban, körülbelül mínusz 25 ezer szurkolót jelent majd. Még jó 50 ezren azonban így is lesznek a Signal Iduna Parkban, hiszen a BVB rendelkezik a világ legnagyobb hazai átlagnézőszámával.

Mindazonáltal a Wolfsburg ellen még az ultrák nélkül is simán be kell húzzák Reusék a három pontot, hiszen a Farkasok nem szerepelnek jól idegenben, ráadásul 2016-ban kétszer találkoztak a felek, mindkétszer 5-1-re nyert a Dortmund. Ennek fényében talán nem csoda, hogy csak 1.40-es szorzóval tehetjük a BVB sikerét a    -n.

[2272478] 2017-02-18 15:30:00 Borussia Dortmund - Wolfsburgx;
210225