Átigazolás

Senki sem közelíti meg a Debrecen új légiósát

  • varin

Immáron a Nagyerdőben játszik az NB I messze legértékesebb játékosa, egy 18-szoros koreai válogatott személyében.

Igazi nagyágyú szerződtetését jelentette be a dvsc.hu hétfő este, a hajdúsági csapat ugyanis megszerezte a 18-szoros dél-koreai válogatott támadót, Szuk Hjundzsunt.

Fotó: dvsc.hu

A 25 éves, hórihorgas támadó az Ajaxban nevelkedett, a felnőtt csapatban pályára is lépett három alkalommal, majd megjárta a Groningen, a Maritimo csapatát és futballozott Szaúd-Arábiában is. Jelenleg a Porto játékosa, ahonnan előbb a Trabzonsporhoz, majd a Debrecenhez adták kölcsön. 170 mérkőzésen eddig 41 gólt szerzett, legeredményesebb a Vitória Setúbál csapatában volt, emellett pedig 18-szor pályára lépett a dél-koreai felnőtt válogatottban is.

A Debrecen Hjundzsun eligazolásával nem csak az NB I legértékesebb játékosát tudhatja magáénak, de a Transfermarkt szerint már értékesebb is a keretük, mint a címvédő Ferencvárosnak.

Ami a játékosok listáját illeti, az első öt helyen csupán Tőzsér Dánielt találjuk Magyarországról, ám még a második helyen álló játékosnál is közel kétszer többet ér új csapattársa.

Az NB I legértékesebb játékosai
Játékos Piaci érték (millió euróban)
Szuk Hjundzsunt (DVSC) 2.70
Tőzsér Dániel (DVSC) 1.50
Marco Djuricin (Ferencváros) 1.20
Marco Scepcovics (Videoton) 1.20
Anel Hadzic (Videoton) 1.00
Kleinheisler László (Ferencváros) 1.00
Elek Ákos (Diósgyőr) 0.900
Marko Maric (Videoton) 0.900
Böde Dániel (Ferencváros) 0.800
Fiola Attila (Videoton) 0.800
Forrás: Transfermarkt

A Debrecen hétvégén a Ferencvárost fogadja hazai pályán az NB I 2017-es nyitányán. A Loki számtalan sérülttel esélytelenebbnek számít hazai pályán, a Fradi sikerére 2.15-szörös pénzt fizet a    .

2017-02-18;212
209575