Tenisz

Megszületik végre Babos első győzelme?

  • Cesc18

Első számú magyar játékosunk hétfőn a kínai Shuai Zhanggel csap össze a dohai tenisztorna első fordulójában.

Nagyon nem alakult jól eddig Babos Tímea számára az idei szezon, hiszen egyéniben, WTA-tornán még nem tudott győzni 2017-ben. Sencsenben, Sydneyben, Melbourne-ben és Szentpéterváron is az első kör jelentette a végállomást számára. Dohába azonban úgy érkezett, hogy legalább a Fed Kupában sikerült egyéniben meccset nyernie, ráadásul Ana Konjuh személyében egy kiváló formában lévő játékost tudott játszi könnyedséggel kiütni. 

"Nagyon örülök az egyéni teljesítményem miatt! Nagyon jól játszottam! Konjuh egy nagyon jó és magasan rangsorolt játékos, de remekül tudtam kezelni az ütéseit. Azt a helyzetet is megfelelően kezeltem, amikor a második szettben feltámadt és minden-mindegy alapon kezdett el nagyon jól teniszezni. Örülök, hogy az egyéni meccs így alakult." - nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak. 

Babost a sorozatban elveszített meccsek miatt a világranglistán már a 30-on kívül rangsorolják, fontos lenne, hogy Dohában megvédje a tavalyi nyolcaddöntős pontjait, hogy ne csússzon tovább hátra. Ehhez az első körben Shuai Zhanget kellene legyűrnie, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen a kínai elég szívós kis játékos, igaz, neki sem úgy sikerült eddig az idei esztendő, ahogyan azt elképzelte. 

Timi az elbukott négy mérkőzésén egyszer sem adta könnyen a bőrét, háromszor csak döntő szettben maradt alul. 

Zhang három meccsen kapott ki, de rá sem az volt a jellemző, hogy könnyedén megadná magát, az over mindig jó tipp volt a mérkőzéseire. Ugyanez igaz Timi esetében is, és miután a tavaly egymás ellen vívott meccsük is szoros szetteket hozott - 7-6, 6-4-re nyert a kínai -, így minden az over mellett szól.

hatharom.com
21.5 játék felett
@ 1.90

Győztesre itt nem is mernénk tippelni, Babos fejében biztosan ott motoszkál majd, hogy nem nyert még idén WTA-tornán, ugyanakkor a Konjuh elleni győzelméből pedig meríthet. Bízzunk benne, hogy megszakad végre a rossz sorozata.