Magyar foci

Horvát válogatott csatárt igazolt a Videoton

  • ivan

A fehérvári klub szerződtette a Dinamo Zagreb 21 éves támadóját, Mirko Maricot. A horvát csatár 2020-ig kötelezte el magát a Videotonhoz.

Fotó: vidi.hu

A vidi.hu tájékoztatása szerint a kétszeres horvát válogatott csatár játékjogát a Dinamo Zagrebtől vásárolta meg, információink szerint a fehérváriak 450 ezer eurót fizettek Maricért. A bosnyák-horvát kettős állampolgár pályafutását az NK Siroki Brijeg csapatában kezdte, innen szerződtette 46 tétmérkőzésen szerzett 12 találat után 2014-ben a horvát sztárcsapat, a Dinamo Zagreb. A 21 éves támadót egy rövid időszakra kölcsönadták nevelőegyesületéhez, majd a szintén a horvát élvonalban szereplő NK Lokomotivához, ahol az első osztályban 73 találkozón 17-szer talált be a hálóba. Összesen 94 mérkőzésen 28 gólt szerzett és hét gólpasszt osztott ki az NK Lokomotivában.

"Nagyon örülök és büszke vagyok, hogy sikerült a Videoton FC-hez szerződnöm, rengeteg jót hallottam erről a klubról. Várom, hogy találkozzak a csapattársaimmal és bekapcsolódjak a munkába, a volt Jugoszlávia területéről többen is szerepelnek itt, úgyhogy szerintem nem lesz problémám a beilleszkedéssel. Azért jöttem, hogy bajnoki címhez segítsem a Vidit, nyáron pedig valamelyik nemzetközi kupában csoportkörbe jussunk" - nyilatkozta a vidi.hu-nak Mirko Maric.  

Kovács Zoltán sportigazgató szerint Maric szerződtetésével sikerült a Dél-Koreába távozó Feczesin Róbert pótlása, a 21 éves támadóval pedig tovább erősödött a keret.

"Mirko leigazolásával sikerült azt a vonalat továbbvinni, amit nyáron elkezdtünk. Horvát felnőtt válogatott érkezett a Dinamo Zagrebtől, ez komoly lépés az életünkben és egy jó üzenet a klub részéről. Tovább növeltük a versenyt a csapatba kerülésért, amivel még erősebbek leszünk. Mirko klasszikus csatár, aki a kapu előtt érzi jól magát, hasonló felfogásban játszik, mint mondjuk Marko Scsepovics. Fiatal, még csak 21 éves és ballábas, ami további variációs lehetőségeket nyújt a szakmai stábnak" - mondta Kovács Zoltán sportigazgató.

A Videoton a hétvégén az Újpest ellen kezdi meg szereplését az OTP Bank Liga tavaszi szezonjában, a piros-kékek győzelme 1.70-es szorzóval fogadható a    -n.

A Vidi jelenleg vezeti a bajnokságot, igaz csak jobb gólkülönbségével előzi meg a Honvéd-Vasas párost, míg a címvédő Ferencváros előtt négy pont az előnye.

Ki nyeri az NB I-et?    
Videoton 2.00
Ferencváros 3.50
Vasas 5.00
Honvéd 5.00
[2295517] 2017-02-18 15:30:00 Videoton - Újpestx;
209575