Tenisz

Osztrák-verés lehet a fővárosban

  • Cesc18

Vasárnap délután Fucsovics Marci az osztrák Jürgen Melzerrel csap össze a budapesti tenisztorna döntőjében.

Junior wimbledoni bajnokunk nagyon simán vette az elődöntős akadályt szombaton a BOK csarnokban. Fucsovics 46 perc alatt 6-0, 6-0-ra verte a norvég Casper Ruudot.

"Profi pályafutásom során még nem volt olyan meccsem, amelyet kétszer nullra nyertem volna meg. Nem hiszem, hogy a srác fogott volna ki ennyire rossz napot, sokkal inkább nekem ment nagyon jól a játék. Hogy hatvannyolc százalékkal ütöttem be az első szervákat? Az remek, azt bármikor elfogadnám. Élveztem a játékot, meccsről meccsre jobban megy a tenisz. És bár picit még mindig fáradt vagyok, már frissebben mozgok, mint a hét elején vívott mérkőzéseken.” - mondta a magyar a játékos.

Fogadás a győztesre    
Fucsovics Márton Jürgen Melzer
1.70 1.90

Nagy önbizalommal várhatja tehát Marci a vasárnapi finálét, melyben a sógorok egykori top 10-es játékosa, Jürgen Melzer lesz az ellenfele. A 35 éves osztrák túl van már a karrierje zenitjét, de még mindig képes remek teniszt a pályára tenni, erre a legjobb példa az Australian Openen Roger Federrel vívott meccse, ahol sikerült megráncigálnia a későbbi bajnok bajszát.

Messze Melzer lesz a legkeményebb ellenfele Fucsovicsnak a tornán, ennek megfelelően most adják a magyar játékos győzelmére a legmagasabb oddsot. Szinte 50-50-re lőtték be az esélyeket a fogadóirodák, ami teljesen reális. Az osztrák több szempontból is nagyon kellemetlen ellenfél: egyrészről balkezes, másrészről pedig rengeteget fut és nagyon jó a hálónál. Az biztos, hogy Marcinak meg kell majd izzadnia a labdamenetekben a pontokért.

Fucsovicsnak ez lesz pályafutása hatodik Challenger-döntője, a korábbi ötből hármat elveszített, legutóbb 2013-ban ünnepelhetett tornagyőzelmet.

A fináléra várhatóan szép számmal kilátogató budapesti publikum nagy támogatást jelenthet majd Marcinak, ám így sem lesz ez egy egyszerű meccs. Remek taktikával és türelmes játékkal lehet csak esélye.

Pozsonyból van egy közös meccsük, 2014-ben az első körben találkoztak a szlovákoknál, akkor egy borzasztó kiélezett csatát láthattunk, melyet Melzer döntő szett tie-breakben tudott behúzni. Nem elképzelhetetlen, hogy most is valami hasonlóan szoros meccset játszanak majd. Véleményünk szerint a legjobb tipp erre a találkozóra a 21.5 játék felett.