Magyar foci

Hogyan ne nyilatkozz, ha árulónak neveznek?

Botka Endre nemigen gondolta át szavait a Honvéd elleni győztes kupamérkőzést követően.

A Ferencváros 2-1-es sikert aratott a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán, így bizakodva utazhat a Bozsik Stadionba. A találkozót végigjátszotta az a Botka Endre is, aki a télen éppen a kispesti csapattól igazolt az Üllői útra, ami aztán hatalmas vihart kavart a piros-fekete hívek köreiben.

A mérkőzés összefoglalója

A többször is árulónak bélyegzett játékost most még egy lapáttal rátett az amúgy is lobogó tűzre, hiszen szavait nemigen sikerült megválogatnia a szombati kupameccset követően és csúnyán odaszúrt egykori barátainak.

Mint azt a védő az NSO TV-nek nyilatkozva elmondta, nemigen hallotta a szurkolók szidalmazásait, de furcsa, hogy csapatot kellett váltania, hogy először hallja a nevét a kispestiektől, a ferencvárosiak viszont végig buzdították.

Riporteri kérdésre, hogy nehéz volt-e a második félidőben a Honvéd-tábor előtt elvégezni a bedobásokat, Botka azt mondta,

inkább mosolyogtam, röhögtem rajta, mert nem tudott meghatni ez az egész.

Természetesen a játékosoknak nem feltétlenül kell meghallania az ilyen szidalmakat, például Kabát Péter vagy Torghelle Sándor egy egész karriert játszott le az ilyen rigmusok árnyékában, ám talán fiatal tehetségként, egy ilyen pikáns klubváltást követően illik csendben maradni és inkább a sablonszövegeket elmondani.

A Magyar Kupa visszavágójára március 1-jén kerül sor a Bozsik Stadionban.

[2417216] 2017-02-11 18:00:00 Ferencváros - Honvédx;