Topligák

Botlott a Chelsea, kapaszkodik a Roma - eredmények, videók

Bár a Chelsea már a 7. percben megszerezte a vezetést, a három pontot nem tudta begyűjteni. A Roma és az Inter hozta a kötelezőt, a Hoffenheim vezetésről kapott ki Wolfsburgban.

chelseafc.com

Premier League

Kis képzavarral élve megégett a Chelsea a Burnley otthonában, hiszen a londoniak csak 1-1-t értek el a Premier League 25. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. Antonio Conte legénysége Pedro révén már a 7. percben megszerezte a vezetést, ám hiába birtokolta a labdát több, mint 70 százalékban, újabb találatot nem tudott szerezni, az egy gól viszont viszont kevés volt az üdvösséghez, miután a hazaiak egy csodás szabadrúgásból egalizáltak.

A Burnley 1975 óta először maradt veretlen hazai pályán egymást követő hat mérkőzésen az élvonalban.

A forduló nyertese így a Manchester City lehet, amely hétfőn a Bournemouth otthonában fut ki a gyepre. Amennyiben Pep Guardiola csapata begyűjti a három pontot, úgy fellép a tabella 2. helyére és nyolc pontra megközelíti a listavezető Chelsea-t.

2017-02-12;47

Serie A

Az olasz bajnokságban a Roma a Crotone felett aratott 2-0-s győzelem tette rá a terhet a Juventusra, amely este a Cagliari otthonába vizitál. A Farkasok Nainggolan és Dzeko góljaival intézték el a kiesőjelöltet, a vendégek számára még az is belefért, hogy a bosnyák támadó a 17. percben büntetőt rontson.

Az Inter két eltiltott alapembere nélkül is simán legyőzte odahaza az Empolit, így tartja jó formáját a bajnokságban. A milánóiak vezetőgólját az a Citadin Éder szerezte, akinek találatára konkrét tippet is ajánlottuk a figyelmetekbe, 2.37-es szorzóért.

A Palermo nem tudta folytatni jó sorozatát és 3-1-re kikapott hazai pályán az Atalantától. Balogh Norbert és Sallai Roland is nevezve volt a találkozóra, ám csak előbbi jutott szóhoz, amikor a 84. percben becserélte edzője. Balogh kis híján hős lett, hiszen nem sokkal pályára kerülése után kapufát rúgott.

A Torino egy gólgazdag mérkőzésen verte a sereghajtó Pescarát, a három pont sorsa már a 15. perc végére eldőlt, amikor már 3-0-s hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Bár a 61. percben 5-0-ra is vezettek a hazaiak, a végére alaposan kiengedtek, így a Pescara három gólt is tudott szerezni - igaz, mindez csupán az eredmény kozmetikázásra volt elegendő.

A Sassoulo gyorsan elintézte magát, miután a 4. percben emberhátrányba került a Chievo ellen, amely felőrölte vendéglátója ellenállását és nagyon értékes három ponttal lett gazdagabb.

2017-02-12;55

Bundesliga

A német Bundesligában nem volt jó hétvégéje az élen álló csapatoknak, hiszen a Bayern Münchent leszámítva, az első helyezett közül mindegyik csapat kikapott. Vasárnap a 5. helyen álló Hoffenheim maradt alul Wolfsburgban, pedig a szünetre még 1-0-s előnyben volt. Szalai Ádám csereként az 58. percben lépett pályára a vendégeknél, ám ezúttal nem tudta megváltoztatni a mérkőzését képét.

2017-02-12;54

La Liga

Sokan - köztük mi is - a Villarreal sikerét látták az egyik legbiztosabb tippnek a spanyol bajnokság hétvégi fordulójából, ám a Sárga Tengerallatjáró csak 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Malagával szemben. Az andalúzok a 14. percben szerezték meg a vezetést, amit ugyan a 62. minutumban egalizált a Villarreal, ám nem sokkal később Soriano kiállítása miatt emberhátrányba került, így onnantól kezdve minkét csapatnak megfelelt az egy-egy pont.

A vasárnap esti mérkőzésen majd az Atlético Madrid és a Celta Vigo feszül egymásnak, az összecsapással részletesebben ebben a cikkünkben foglalkoztunk.

2017-02-12;87