Női kézi BL

Húszszoros szorzója volt a győri meccs végeredményének

A Győri Audi ETO KC hazai pályán 27-27-es döntetlent játszott a norvég Larvik csapatával a női kézilabda Bajnokok Ligája második csoportkörének harmadik fordulójában, vasárnap.

Nem rohanta le ellenfelét a Győr a meccs elején, sőt, csupán hat és fél perc elteltével szerezte első gólját. Hiányzott az átütőerő és a pontosság a hazai támadásokból, ezért Ambros Martín vezetőedzőnek már a 14. percben időt kellett kérnie (2-5). A norvégok kapusa, Sandra Toft Galsgaard remekül védett, de a magyar csapat a holland Nycke Groot és - a Larvikot 2009-től tavaly nyárig erősítő - Nora Mörk góljaival egyenlített (6-6). A vendégek általában tudatosan lassították a játékot, de amikor lehetőségük adódott, gyors és eredményes ellentámadásokat vezettek. Nora Mörk ikertestvére, Thea Mörk duplájával ismét néggyel jobban állt a Larvik (7-11), ám a szünetig újra felzárkóztak a győriek (9-11). Az előző BL-forduló legjobb játékosának választott Görbicz Anita a második félidő elején lőtte első gólját, amellyel egyenlített, majd a meccsen először a 37. percben már vezetett is a Győr (13-12). A magyar csapat 7-1-es sorozata sem szegte a norvégok kedvét, gyorsan egalizáltak, sőt, tíz perccel a vége előtt újra vezettek (20-21).

Ezúttal a döntetlennek is örültek a győriek /gyorietokc.hu (archív)
Úgy tűnt, a hajrában sem változik a játék képe, a házigazdák meddő támadásokat vezettek, nem találták a türelmesen kézilabdázó Larvik taktikájának ellenszerét. Az 58. percben 27-24-es hátrányban voltak, de Bódi Bernadett, Eduarda Amorim és Yvette Broch góljaival sikerült egyenlíteniük és egy pontot megmenteniük. A mezőny legeredményesebb játékosa a vendégek jobbszélsője, Amanda Kurtovic volt tíz góllal. A női BL-ben a jövő hétvégén nem rendeznek fordulót, a győriek legközelebb február 25-én a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában lépnek pályára a középdöntőben.

A győriek döntetlenje óriási meglepetésnek számít, hiszen a találkozó előtt 1.06-os szorzóval lehetett fogadni a sima hazait. A döntetlennel viszont egy vagyont lehetett kaszálni, hiszen fogadóirodától függően akár 20-szoros szorzót is fizetett a pontosztozkodás.

A mérkőzést felvezető előzetesünkben mi inkább a gólokban láttunk fantáziát és az 50,5 gól fölé tippünk végül minden gond nélkül beesett.

Győri Audi ETO-Larvik (norvég) 27-27 (9-11)
női Bajnokok Ligája, 2. csoportkör, 3. forduló, 2. csoport:
a Győr gólszerzői: N. Mörk 7, Groot 5, Bódi, Puhalák, Amorim 3-3, Knedlikova, Tomori 2-2, Görbicz, Broch 1-1