Topligák

Gálázott a Barcelona, ismét nyert a Liverpool - videók

Messiék hat gólig jutottak az Alavés ellen, a Liverpool a Tottenham együttesét győzte le. Topligák összefoglaló.

Két góllal nyert a Liverpool a Tottenham ellen.

Premier League

Az Arsenal felállt a padlóról, s két vesztes mérkőzést követően ismét nyert. Arséne Wenger nyerőembere, mint a szezon során oly sokszor, ezúttal is Alexis Sánchez volt, a chilei támadó duplázni tudott a Hull City ellen.

Alexis Sánchez találatai:

A délutáni meccseken a Middlesbrough és az Everton nem bírt egymással, a Stoke Joe Allen góljával legyőzte a Crystal Palace-t, a Southamptonnak még idegenben sem okozott gondot a Sunderland magabiztos legyőzése, míg a West Ham és a West Brom egy gólgazdag remit hozott össze.

A Manchester United azt a Watfordot fogadta az Old Traffordon, amely az utóbbi hetekben óriásölővé vált. Azonban a Vörös Ördögöknek nem jelentett gondot s sárga-fekete csapat, gyakorlatilag csak idő kérdése volt, hogy mikor adja meg magát a vendégcsapat. 30 percig Heurelio Gomes védéseinek köszönhetően állta a sarat a Watford, ám ezt követően Juan Mata bevette a Lódarazsak kapuját. A 60. percben aztán Anthony Martial is betalált, vagyis végül simán, 2-0-ra nyertek José Mourinho fiai, s megszerezték a 2000. pontjukat a Premier League-ben.

A mérkőzés góljai:

A forduló rangadóján a Liverpool a Tottenham együttesét fogadta. A mérkőzés kérdése az volt, hogy a Liverpool feláll-e a padlóról vagy a kupabúcsúk után a bajnoki címért folytatott harcból is kiszáll. Nos, a hazaiak alaposan felszívták magukat, főleg Saido Mané, aki szűk három perc alatt duplázni tudott az első negyedóra végén. A kétgólos előny birtokában okos futballt produkált a mérkőzés hátralévő részében, míg a Tottenhamnek semmi sem sikerült szombaton, avagy a Vörösök könnyedén tartották otthon a három pontot, megszakítva ezzel rossz sorozatukat a Premier League-ben.

2017-02-11;47
209498

Bundesliga

Óriási meglepetésekkel indult a Bundesliga szombati játéknapja, hiszen a Dortmund például az utolsó helyezett Darmstadt otthonában kapott ki, míg a Leipzig - Gulácsi Péterrel a kapuban - hazai pályán szenvedett háromgólos vereséget a kiesés ellen menekülő Hamburg együttesétől. A Bayern München is majdnem megégett, hiszen a bajorok csak 90. és a 91. percben szerezett gólokkal tudták csak legyőzni idegenben a szerény képességű Ingolstadt együttesét. A Leverkusen hazai pályán ütötte ki a Frankfurtot, míg a Mönchengladbach a Bremen otthonában nyert.

A nap rangadóján a Schalke a Hertha együttesét fogadta. A vendégeken érződött a hétközi tizenegyes párbajba torkolló kupacsata, hiszen gyengén futballoztak Dárdai Pálék, s a 62. percben már 2-0-t mutatott az eredményjelző a gelsenkircheni csapat javára. A hajrában azonban voltak lehetőségei a berlini együttesnek, de mindet elpuskázták a kék-fehérek, így sorozatban negyedik idegenbeli bajnokiját is elbukta a HBSC. A folytatás pedig nem ígérkezik könnyűnek, jövő héten a Bayern Münchent fogadják Dárdaiék.

2017-02-11;54
210225

La Liga

Sok jóra a Királyi Kupa fináléjában sem számíthat az Alavés, ugyanis döntőbeli rivális, a Barcelona, alaposan elpáholta hazai környezetében a kék-fehér együttest. A katalánok a mérkőzés elejétől nyomatékosították, hogy ki az úr a háznál, s az ütközet végére hat találatig (!) jutottak. A gólokból Luis Suárez kétszer, Lionel Messi, Ivan Rakitic és Neymar egyszer vette ki a részét, a hatodik találatot pedig a hazai Alexis jegyzi, aki öngólt vétett.

A mérkőzés góljai:

Betis és a Valencia nem bírt egymással, míg a Bilbao és a Deportivo csatáját a hazai együttes nyerte. Az Osasuna-Real Madrid találkozót később rendezik.

2017-02-11;87
211384