Férfi kézilabda

Újabb klasszisok érkeznek Veszprémbe?

  • ivan

Külföldi sajtóhírek szerint a franciák világbajnoka, Kentin Mahe is átteszi székhelyét Veszprémbe.

Vranjes után Mahe is Veszprémbe tart?

A handball-planet.com értesülései szerint a 25 éves klasszis 2018 nyarán érkezhet meg a Balaton partjára, amikor is lejár a szerződése a német Flensburgnál. Mahe 2015 óta erősíti a flensburgi klubot, amely azonban anyagi nehézségekkel küszködik, ezért a következő szezont már csökkentett költségvetéssel viszi végig.

Ez a helyzet azonban Európa sztárcsapatai számára kiváló lehetőséget biztosít az átigazolásokra. Ennek a folyamatnak volt az első jele, hogy a Veszprém szerződtette a kispadra Ljubomir Vranjest, aki három évvel ezelőtt BL-győzelemig vezényelte a Flensburgot.

Mahe tehát 2018 nyarán érkezhet Magyarországra, leigazolása komoly erősítést jelenthet a Veszprémnek. A fiatal francia a bal szélen és irányító pozícióban is klasszis teljesítményre képes, vagyis egy univerzális játékossal bővülhet a keret.

Szintén a portál számolt be arról, hogy a norvég válogatott balkezes átlövőjét,  Kent Robin Tonnesent is kinézte magának a magyar bajnok. A jelenleg a Füchse Berlint erősítő játékos a nyáron érkezhet a királynék városába, a transzfer részeként a horvát Marko Kopljar viszont költözhet a német fővárosba. A 31 éves átlövő a Barcelonától érkezett Veszprémbe, ám akárcsak a katalánoknál, úgy a bakonyiaknál sem találta meg a számításait.

A portál megjegyzi, hogy amíg a korábbi években a balkáni valamint a spanyol vonal volt a jellemző a Veszprém átigazoláspolitikájára, addig mostanra a skandináv valamint a francia játékosok lettek az első számú célpontok. Korábban felmerült egy másik francia világbajnok, William Accambray leigazolása is.

A Veszprém szombaton a Barcelonát fogadja a Bajnokok Ligája csoportkörének 10. fordulójában, a szorzók alapján pedig komoly esélye van a győzelemért járó két pont megszerzésére.

1x2    
Veszprém Döntetlen Barcelona
1.60 8.00 2.60