Tenisz

Megéri Fucsovicsra tenni a pénzt

  • Cesc18

Péntek délután Fucsovics Márton az olasz Luca Vanni ellen lép pályára a budapesti tenisztorna negyeddöntőjében.

A magyar teniszezők közül egyedül Fucsovics Márton van már csak versenyben a budapesti Challenger-viadalon. Egykori junior wimbledoni bajnokunk eddig nagyon szépen vette az akadályokat. A hétvégén a Davis Kupában a szlovákok ellen mutatott remek formáját átmentve nem okozott számára problémát Lorenzo Giustino és Mathias Bachinger legyőzése sem. Mindkét játékost szettveszteség nélkül ütötte ki. Utóbbi pedig nem számított könnyű ellenfélnek, igaz, jelenleg hátul rangsorolják a németet, de megjárta ő már a top 100-at is.

Marci nyilatkozta a csütörtöki győzelem után (forrás: HungarianTennis/Facebook):

Fucsovics nagy önbizalommal játszik, hiszen a DK-ban oroszlánrészt vállalt a bravúros magyar sikerből. Csak szerdán kellett a BOK Csarnokban pályára lépnie, így valamelyest volt ideje kipihenni magát, a folyamatosan sérült térdét sem kellett rögtön melóba fognia. Remek játékkal verte Bachingert, nagyon magabiztos teniszt nyújt. 

A legjobb nyolc között Luca Vanni lesz az ellenfele, aki ugyancsak szettveszteség nélkül jutott el idáig. Az olasz srác borzasztóan kezdte a tavalyi évet, de aztán decemberben két tornát is tudott nyerni, amivel sikerült kozmetikáznia a szezonját. Nem tartozik a különösebben ügyes, fifikás teniszezők közé, elsősorban a magasságából eredő jó adogatását használja ki. 

Éppen ezért könnyű meccsre nem számíthat Marci, de az utóbbi időben nagyon egyben volt fejben, így a szoros szett-végjátékokban ő kerekedhet felül, pláne, hogy a hazai közönség támogatását is élvezheti. 

hatharom.com
Fucsovics jut tovább
@ 1.55