Francia foci

Közel dupláját fizeti a PSG sikere, mint szokott

A címvédő PSG péntek este a Bordeaux otthonába látogat. Bár a párizsiaknak nagyon jól ment az utóbbi időben vendéglátójuk ellen, mégis sokan meglepetést szimatolnak.

Elképesztően drámai mérkőzést játszott kedden a Paris Saint-Germain, amely hazai pályán egy 92. percben szerzett góllal gyűrte le a gyengélkedő Lille-t. Rendkívül fontos volt a három pont a címvédőnek, hiszen a Monaco simán nyerte a maga meccsét Montpellierben, így egy botlás komoly hátrányt jelentett volna a bajnoki címért zajló versenyfutásban.

Péntek este a PSG a Bordeuax otthonába látogat, amely legutolsó 10 meccséből csak egyet veszített el - a kupában épp a PSG tudott nyerni 4-1-re. A Girondins jelenleg a hetedik helyen áll a bajnokságban, az elmúlt 5 forduló alapján viszont a harmadik legeredményesebb csapat a Ligue 1-ban.

1x2    
Bordeaux Döntetlen PSG
5.20 3.80 1.60

Két nagy múltú klubról lévén szó, komoly tradíciói vannak ennek a párosításnak, ám az elmúlt években egyértelműen a fővárosiak jöttek ki jobban az egymás elleni meccsekből. Minden sorozatot figyelembe véve a PSG a legutolsó 15 meccs közül csak egyet veszített el a Bordeaux ellen, legutóbb január 24-én tudott nyerni 4-1-re a Stade Matmut-Atlantique-ban.

[2241569] 2017-02-10 20:45:00 Bordeaux - Paris Saint Germainx;10

Ennek megfelelően a fogadóirodák a PSG-t hozták ki favoritnak, azonban a nyitóoddsokat talán elszabták egy kicsit. A külföldi bukmékerek 1.45-1.50-es szorzóval hozták ki a vendégsikert a hét elején, ám mostanra már 1.60 fölé kúszott a sima kettes. Ez részben betudható a Bordeaux jó formájának.

Ugyanakkor ilyen szorzón ritkán fogadhatunk a PSG-re a francia bajnokságban.

A Szajna-partiak 2017-ben az összes idegenbeli meccsüket megnyerték, a Lille elleni hajrásiker pedig azt mutatja, hogy komoly tartás van a csapatban.

A pénteki hiányzók terén is a PSG áll jobban. Javier Pastore és Gregorz Krychowiak továbbra is sérült, míg a hírek szerint Julian Draxler és Marco Verratti pihentetés gyanánt csak epizódszerepet kaphat, ám Unai Emery kerete elég nagy ahhoz, hogy pótolni tudja a fenti játékosokat.

A hazaiak soraiból két alapember mellett -  Adam Ounas (15/0), Igor Lewczuk (16/1) - két kiegészítő játékos - Abdou Traoré (6/0), Thomas Touré (6/0) - bajlódik sérüléssel. 

Hogy akkor mégis mi szól a PSG-siker ellen?

Egyrészt a Bordeaux számára nincs vesztenivaló és önbizalomtól duzzadva fogadhatja a címvédőt, így pedig hazai közönség támogatása mellett képesek lehetnek egy pontszerzésre. A PSG kapcsán pedig meg kell jegyezni, hogy kedden a Barcelona ellen Bajnokok Ligája nyolcaddöntő vár a gárdára, így fejben már lehet, hogy arra a meccsre készülnek Cavaniék.

Ugyanakkor a PSG nem veheti fél vállról a pénteki találkozót, hiszen a Monaco és a Nice is hozható meccsek elé néz. 

[2241569] 2017-02-10 20:45:00 Bordeaux - Paris Saint Germainx;
208676