Német foci

Ha nem láttál még béna tizenegyespárbajt, nézd meg Dárdaiékat

  • ivan

Szerda este a Hertha büntetőrúgások után búcsúzott a Német Kupa nyolcaddöntőjében. De még hogy...

herthabsc.de

Közel volt a bravúrhoz Dárdai Pál csapata, amely a rendes játékidőben majd a hosszabbításban is állta a sarat a dortmundi Signal Iduna Parkban, ám az 1-1-es eredmény végül mégsem hozott szerencsét, hiszen a szétlövésben a BvB fölé kerekedett a Herthán.

Dárdai Pál legénysége fejben nagyon elfáradhatott a 120 percnyi robotlásban, hiszen olyan pocsékul rúgták a berliniek a büntetőket, hogy olyat ritkán látni ezen a szinten. Volt itt minden: kis híján kettétört felső kapufa, kapus által szépen védett sarkos lövés, fölé bombázott belsőzés, na meg két olyan "sitt", melyek leginkább valami FIFA pingre vagy bugra hasonlítottak (3. és 4. sorozat).

Bár Dárdai számára a Német Kupa megnyerése az egyik leginkább vágyott cél, a magyar szakember nem volt túlságosan letörve a szerda esti meccs után, véleménye szerint egy picit nagyobb szerencsével összejöhetett volna számukra a bravúr.

"A 11-es párbaj mindig lutri, volt esélyünk a sikerre, de végül nem jött össze.  Meg kell, hogy dicsérjem a csapatomat, büszke vagyok a játékosok teljesítményére, nem érheti őket kritika, hiszen nagyszerűen helytálltak, nagy nyomás alatt futballozva is, erre az előző idényben nem nagyon voltak képesek" - fogalmazott Dárdai.

A Német Kupa legjobb nyolc együttese közé hat Bundesliga-csapat, egy másod- és egy harmadosztályú gárda került be. A fogadóirodáknál a címvédő Bayern München számít az első számú favoritnak.

NÉMET KUPA 2016/17    
Bayern München 1.65
Dortmund 3.15
Mönchengladbach 10.00
Schalke 13.75
[2401700] 2017-02-08 20:45:00 Borussia Dortmund - Hertha Berlinx;